τεχνολογία

Διπλάσιο traffic στη μηχανή αναζήτησης Torrent από το 2011, παρά τις απαγορεύσεις

Γεγονός 1ο: Δεν υπάρχει άνθρωπος να χρησιμοποιεί το internet που να μη γνωρίζει το The Pirate Bay. Τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης Torrents στον πλανήτη.   
Γεγονός 2ο: Δεν υπάρχει εταιρεία στο entertainment industry ή όργανο διαφύλαξης πνευματικών δικαιωμάτων στον πλανήτη που να μην έχει κυνηγήσει άμεσα ή έμμεσα το εν λόγω site, με αποτέλεσμα να έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε αυτό σε πολλές χώρες, ενώ δύο από τους ιδρυτές του έχουν ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης.    Γεγονός 3ο (και... 'φαρμακερό' για όσους επηρρεάζει αρνητικά): Σύμφωνα με τα στοιχεία επισκεψιμότητάς του, τα οποία δημοσιοποίησε μέσω του Torrent Freak, και αναδημοσιεύονται από το WIRED, το The Pirate Bay, από το 2011 που τέθηκαν σε ισχύ οι απαγορεύσεις πρόσβασης των πολιτών στην υπηρεσία σε πολυάριθμες χώρες ανά τον κόσμο, διπλασίασε την επισκεψιμότητά του.   
Η άνοδος και η... άνοδος του Pirate Bay μέσα από ένα 'λακωνικό' αλλά περιεκτικό graph   Όπως αναφέρουν μάλιστα τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πιο κατατρεγμένο site στην ιστορία του διαδικτύου, το 9% των επισκεπτών του, χρησιμοποιεί εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης (μέσω proxy), παρακάμπτοντας τα τοπικά -αντισυνταγματικά ή αναποτελεσματικά- εμπόδια που επιβάλλουν οι διάφοροι νομοθέτες ανά τον κόσμο.   Η μεγαλύτερη ειρωνία είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της επισκεψιμότητας του The Pirate Bay, προέρχεται από τις ΗΠΑ, πατρίδα του Hollywood και έδρα των μεγαλύτερων Δισκογραφικών του κόσμου, οι οποίες έχουν κυνηγήσει ανελέητα το site.   Σε μια απόπειρα να ερμηνεύσει το φαινόμενο, το Wired αναφέρει ότι οι απαγορέυσεις που επιβλήθηκαν σε Η. Βασίλεio, Ολλανδία και Δανία αλλά και ο ντόρος που προκάλεσε η σχετική νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της online  πειρατίας, έφεραν το TPP στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να μάθουν για την ύπαρξή του ακόμη και όσοι αγνοούσαν την ύπαρξή του.   Πηγή: www.lifο.

About Freegr network

Από το Blogger.