τεχνολογία

Πώς θα διακρίνετε τους Φίλους και τους Εχθρούς στο Facebook

Οι χάκερ της Kaspersky Lab μας υπόσχονται ότι με την εφαρμογή Friend or Foe μπορούν να μας αποκαλύψουν όσα γνωρίζει για εμάς το Facebook χωρίς να το ξέρουμε. Το Facebook συγκεντρώνει πολλές πληροφορίες για την συμπεριφορά μας, σημειώνουν. Τον τύπο του περιεχομένου που ανεβάζουμε, ό,τι ψάχνουμε, τα apps που χρησιμοποιούμε, ποιος κάνει τι και πότε. Με το app της Kaspersky Labs θα μπορούμε κι εμείς να αναγνωρίσουμε τους Φίλους και τους Εχθρούς μεταξύ των «φίλων» μας.
http://fof.kaspersky.com/
Η εφαρμογή Friend or Foe θα λαμβάνει τις εξής πληροφορίες: το δημόσιο προφίλ σας, τη λίστα φίλων σας, τις προσαρμοσμένες λίστες φίλων σας, Ενημερώσεις, τα γενέθλια σας, τον τόπο κατοικίας σας, τον τόπο διαμονής και όσους ακολουθείτε και όσους σας ακολουθούν, καθώς και τα γενέθλια των φίλων σας, τα ενδιαφέροντα των φίλων σας, τόπους διαμονής και όσα σας αρέσουν. Η εφαρμογή δεν θα μπορεί να δημοσιεύει στο Facebook.
Η εφαρμογή της Kaspersky Lab διατίθεται δωρεάν και επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογήσουν πόσο «πολύτιμοι» είναι οι ψηφιακοί τους φίλοι, ενώ δείχνει και τι σκέφτονται οι άλλοι για τους ίδιους. Η εφαρμογή αυτή θα αποκαλύψει ποιοι από τους εκατοντάδες followers είναι πραγματικοί «fans», ποιοι κάνουν, δηλαδή, τις περισσότερες αναδημοσιεύσεις και σχόλια μεταξύ των φίλων ενός χρήστη. Παράλληλα, η εφαρμογή αναδεικνύει τις απειλές για τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατεύουν τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Για όσους τους αρέσει να χρησιμοποιούν διάφορες εφαρμογές για να αναλύουν τη δραστηριότητά τους, η Kaspersky Lab δημιούργησε ένα εργαλείο που συλλέγει στατιστικά στοιχεία για τη δραστηριότητά τους στο Facebook. Το FriendOrFoe δείχνει πόσα βίντεο και φωτογραφίες δημοσιεύει ένας χρήστης, πόσα like αποσπά και πολλά ακόμα στατιστικά στοιχεία που ενδιαφέρουν τους λάτρεις του Facebook. 
Το FriendOrFoe είναι προς το παρόν διαθέσιμο στα Αγγλικά, στα Ρώσικα, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Ιταλικά, στα Ισπανικά, στα Πορτογαλικά (βραζιλιάνικη διάλεκτος), στα Ισπανικά (μεξικανική διάλεκτος), στα Αραβικά και στα Ιαπωνικά, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες γλώσσες στο άμεσο μέλλον.
Συμβουλές ασφάλειας από το FriendOrFoe
Φωτογραφίες
Η εφαρμογή σας προτρέπει να ελέγξετε όλες τις φωτογραφίες στις οποίες έχετε προστεθεί από άλλους καθώς κάποιες μπορεί να σας εκθέτουν.

Check-in
Η εφαρμογή σας επιτρέπει να δείτε αν κάποιος σας έχει συμπεριλάβει σε ένα «check-in» χωρίς την άδειά σας και σας βοηθά να καθαρίσετε το προφίλ σας από τα «check-in» που έχουν γίνει χωρίς την έγκρισή σας.

Άδειες εφαρμογών
Το FriendOrFoe μπορεί να συγκεντρώσει όλες τις εφαρμογές στις οποίες έχετε εγγραφεί και να σας δείξει τι έχετε επιτρέψει στην καθεμία από αυτές.

Ιστορικό αναζήτησης
Η εφαρμογή σας εμφανίζει όλους τους ανθρώπους ή τα πράγματα τα οποία έχετε αναζητήσει στο Facebook. Το Facebook αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες, εσείς όμως έχετε τη δυνατότητα να τις διαγράψετε.

About Freegr network

Από το Blogger.