ειδήσεις

Και γραφείο, και... "κουτί για PC"

Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που παρακολουθούν από κοντά το hardware για προσωπικούς υπολογιστές γραφείου γνωρίζουν ότι "κουτιά για PC" (τα cases που φιλοξενούν όλα τους τα υποσυστήματα δηλαδή) υπάρχουν σε όλων των ειδών τα μεγέθη, κατασκευασμένα από διάφορα υλικά και σχεδιασμένα με... αμέτρητους σχεδόν τρόπους. Την ιδέα της τοποθέτησης, δε, των όλων υποσυστημάτων ενός PC μέσα σε ένα κανονικό... γραφείο εργασίας μπορεί να μην την είχε για πρώτη φορά η Lian Li - η κατασκευή του L3p D3sk πριν από τρία χρόνια έχει "γράψει ιστορία" με τον τρόπο αυτό - είναι όμως η πρώτη φορά που τέτοιο προϊόν κατασκευάζεται εξ αρχής για πώληση στο καταναλωτικό κοινό. Έστω και όχι... φθηνά ακριβώς!
Πράγματι, η Lian Li ανακοίνωσε τη διάθεση των DK-01X και DK-02X, δύο γραφείων μεταλλικής κατασκευής που έχουν ειδικά σχεδιαστεί ώστε να "φιλοξενήσουν" είτε ένα είτε... δύο πλήρη PC (στην περίπτωση του δεύτερου). Και τα δύο έχουν διαμορφωθεί ώστε να εμπεριέχουν motherboard - με επεξεργαστή, μνήμη κλπ. της προτίμησης του κατόχου τους - αλλά και μεγάλες κάρτες γραφικών για gaming, τροφοδοτικό, έως και 10 σκληρούς δίσκους των 3.5 ιντσών, προσφέροντας παράλληλα υποδοχή για οπτικό μέσο αποθήκευσης (DVD/BD), 4 θύρες USB και εισόδου/εξόδου ήχου στην πρόσοψή τους. Το DK02X έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει και δεύτερο PC, με την προϋπόθεση αυτό να βασίζεται σε motherboard μεγέθους mini-ITX: χώρος για δεύτερο τροφοδοτικό, σκληρούς δίσκους κλπ. έχει εξ αρχής δημιουργηθεί επίσης.

Και τα δύο μεταλλικά γραφεία φέρουν ειδικά καλυμμένες επιφάνειες για εξαερισμό, στήριγμα για οθόνη, καθώς και αποθηκευτικά για πληκτρολόγιο, mouse και ακουστικά. Η επιφάνειά τους αυτή καθ' αυτή είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό, επεξεργασμένο γυαλί ώστε το περιεχόμενό τους, το... απλωμένο στο εσωτερικό τους PC δηλαδή, να είναι ορατό. Ο σχεδιασμός τους είναι "σπαρτιάτικος" αλλά καθόλου άσχημος, ενώ η ποιότητα κατασκευής τους - από τις φωτογραφίες και τα video τουλάχιστον - δείχνει προσεγμένη. Το μόνο μικρό... πρόβλημα; Τα DK-01X και DK-02X κοστίζουν $990 και $1200 αντίστοιχα, τιμές διόλου ευκαταφρόνητες στις οποίες θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος του/των PC που θα φιλοξενήσουν για να έχει νόημα η αγορά τους. Για εκείνους κι εκείνες, πάντως, που δεν υπολογίζουν το κόστος αν πρόκειται να έχουν σε έναν χώρο "κρυμμένο" και τακτοποιημένο ένα PC και ένα γραφείο μαζί, τουλάχιστον υπάρχει πλέον εμπορική επιλογή!

About Freegr network

Από το Blogger.