τεχνολογία

Nikon D810 με 36.3 megapixel και έμφαση στην εγγραφή βίντεο

Μια νέα εντυπωσιακή SLR φωτογραφική κάμερα παρουσίαση σήμερα η Nikon, την D810 η οποία αποτελεί διάδοχο των επιτυχημένων μοντέλων D800 και D800E.
Με αισθητήρα ανάλυσης 36.3 megapixel, η πλήρως ανασχεδιασμένη Nikon D810 ξεχωρίζει για αρκετά πράγματα όπως για το μεγάλο εύρος ISO και το μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4 που αποδίδει όπως αναφέρει η εταιρεία «πρωτοφανή ευκρίνεια, εντυπωσιακή τονικότητα και μειωμένο θόρυβο σε κάθε ρύθμιση ευαισθησίας».
Κορυφαία απόδοση υπάρχει κατά τη λειτουργία του AF ενώ το burst mode είναι ικανό για λήψη 7 καρέ το δευτερόλεπτο. Πολύ καλές επιδόσεις υπάρχουν και στον τομέα της εγγραφής βίντεο με λήψη σε Full HD ανάλυση και στα 60fps, με τη λειτουργία Picture Control 2.0 της Nikon να εξασφαλίζει ιδιαίτερες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων εντός της φωτογραφικής μηχανής και ευέλικτες επιλογές βελτιστοποίησης.
Ιδιαίτερα για την εγγραφή βίντεο παρέχεται η δυνατότητα λήψης με κροπάρισμα αισθητήρα FX και DX καθώς και καθαρή έξοδος HDMI. Διατίθεται επίσης η δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης πλάνων σε πλήρη ανάλυση εντός της φωτογραφικής μηχανής και σε εξωτερική συσκευή εγγραφής με τον χρήστη να μπορεί να ρυθμίσει την ευαισθησία από ISO 64 έως ISO 51.200 ισοδύναμο σε λειτουργία M.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σε δήλωση του ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «η Nikon δημιούργησε την D810 ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες των επαγγελματιών φωτογράφων. Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαλείο που προσφέρει στους φωτογράφους από διάφορους χώρους τη δυνατότητα να αποτυπώνουν όσα οραματίζονται. Ανεβάζει τον πήχη στις φωτογραφίσεις υψηλής ανάλυσης καθώς αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα και την ευελιξία ISO.
Αν υποψιάζεστε από τα παραπάνω ότι η τιμή της Nikon D810 θα είναι "τσιμπημένη", δε θα μπορούσατε να έχετε περισσότερο δίκιο αφού αυτή έχει οριστεί στα $3.300 (μόνο το σώμα) ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Ιουλίου και λίγο αργότερα στη χώρα μας

About Freegr network

Από το Blogger.