τεχνολογία

Η Google παρουσίασε το Android Wear και το νέο Samsung Gear Live smartwatch

Η Google παρουσίασε αναλυτικά στο Google I/O το Android Wear, το λειτουργικό σύστημα που θα δούμε σε πολλές φορετές συσκευές στο μέλλον. Προς το παρόν, οι μόνες συσκευές που επίσημα το χρησιμοποιούν είναι τα smartwatches των Motorola, LG και Samsung, Moto 360, G Watch και Gear Live αντίστοιχα.Τα smartwatches της LG και της Samsung θα είναι από σήμερα διαθέσιμα για αγορά στο Google Play Store. Δυστυχώς, το Moto 360 θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Η Google γνωστοποίησε αρκετές νέες πτυχές και δυνατότητες του Android Wear. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως “unlock key” (όπως στα σύγχρονα αυτοκίνητα) για το άμεσο ξεκλείδωμα μίας συσκευής, εφόσον ο χρήστης φοράει την συσκευή και κρατάει το smartphone στα χέρια του. Σε αυτή τη περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο του με κάποιο pattern ή κωδικό, εφόσον το smartwatch βρίσκεται κοντά. Στην περίπτωση που η φορετή συσκευή απουσιάζει ή βρίσκεται αρκετά μακριά, ο χρήστης θα πρέπει να προβεί στην συνηθισμένη διαδικασία -δίνοντας κάποιο pin- για να ξεκλειδώσει το smartphone του.
Επίσης οι ειδοποιήσεις (notifications) πλέον είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ των δύο συσκευών. Αν έρθει κάποιο e-mail, εισερχόμενη κλήση ή όποια άλλη ειδοποίηση στο smartphone, το smartwatch αυτόματα ειδοποιεί τον χρήστη με το αντίστοιχο μήνυμα στην οθόνη του. Ακόμα, μιας και το Google Wear υποστηρίζει φωνητικές εντολές, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει σημειώσεις ή να προχωρήσει σε αναζητήσεις χρησιμοποιώντας τη μηχανή της Google, μεταφέροντας τα αποτελέσματα από το smartwatch στο smartphone ή στο tablet σε πραγματικό χρόνο.
Οι εφαρμογές που υποστηρίζονται από το Android Wear, μπορούν να ληφθούν από το Google Play με τη χρήση του smartphone ή κάποιου tablet. Αν η φορετή συσκευή είναι σε επικοινωνία εκείνη την στιγμή, τότε το κομμάτι της εφαρμογής που αφορά στο smartwatch, θα μεταφερθεί αυτόματα.

About Freegr network

Από το Blogger.