ειδήσεις

Σε πλήρη αδράνεια η Πολιτεία για τα τηλεπικοινωνιακά

Η καθυστέρηση στην προώθηση στη Βουλή των νέων ρυθμίσεων ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη αδειοδότηση των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας δεν είναι η μοναδική που αφορά την τηλεπικοινωνιακή αγορά.
Το δημόσιο και συγκεκριμένα τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών φαίνεται να μην βιάζονται να μπουν στο δημόσιο ταμείο τα αποθεματικά της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) καθώς ακόμα δεν έχει προωθηθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση. Και δεν πρόκειται για κάποιο ευκαταφρόνητο ποσό. Όπως έχει ήδη γράψει το infocom.gr, με βάσει τον ισολογισμό της Επιτροπής, στο τέλος του 2013 ήταν περί τα 213 εκατ. ευρώ.
Το όλο θέμα έχει και προϊστορία αφού από την ίδρυση της ΕΕΤΤ δεν υπήρξε καμιά μέριμνα ώστε το ποσό που μένει στην Επιτροπή να πηγαίνει κατευθείαν στο δημόσιο. Αυτό άλλαξε με το που ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΕΕΤΤ υπό τον Κ. Λουρόπουλο. Με δεδομένα τα μακροοικονομικά της χώρας θα υπέθετε κανείς ότι όταν διαπιστώθηκε το πλούσιο ταμείο της Επιτροπής οι αρμόδιοι φορείς θα έσπευδαν να ρυθμίσουν το θέμα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτή, όπως και πολλές άλλες αναγκαίες ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, μένουν απλώς στο συρτάρι, χωρίς κανείς να συγκινείται.

About Freegr network

Από το Blogger.