ειδήσεις

Με ασύρματους σταθμούς φόρτισης θα εξοπλιστούν καφέ στις Η.Π.Α

Η γνωστή εταιρεία Starbucks, σκοπεύει να τροφοδοτήσει τα μαγαζιά της στις ΗΠΑ με ασύρματους σταθμούς φόρτισης Powermat. Μετά από μία μικρή δοκιμαστική περίοδο με τα "Powermat Spots", τα οποία τοποθετήθηκαν σε τραπέζια στη περιοχή Teavana του San Francisco, η εταιρεία φαίνεται πως σχεδιάζει την επέκταση των σταθμών φόρτισης στα καταστήματα της σε όλη τη χώρα.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Powermat, Daniel Schreiber, σε συνέντευξή του στο The Verge, το 2014 θα εφοδιαστούν τα καταστήματα στα δυτικά παράλια της χώρας και το 2015 θα επεκταθεί αυτή η δυνατότητα και στις μεγάλες μητροπόλεις των ΗΠΑ. Υπολογίζεται πως περίπου κάθε κατάστημα θα έχει δέκα ή και περισσότερα Powermat Spots.
Αυτή η συμφωνία αποτελεί μια νίκη για τη Powermat και τη Power Matters Alliance (PMA), καθώς παραμένει σε διαμάχη με τη Wireless Power Consortium, προμηθευτή του προτύπου φόρτισης Qi.
Η τεχνολογία της Qi έχει ενσωματωθεί σε πολλά κινητά, όπως στο LG G3, στο Nexus 5 και μερικές συσκευές της Nokia, ενώ η αντίστοιχη της PMA δεν έχει υϊοθετηθεί εκτενώς από κατασκευαστές τηλεφώνων και για τη χρήση αυτού του προτύπου είναι απαραίτητη η αγορά μιας συμβατής θήκης από τους χρήστες για το κινητό τους προτού αποπειραθούν να... ξεφορτωθούν το καλώδιο USB και τον φορτιστή που έρχεται στη συσκευασία.
Όμως ο Schreiber είναι αισιόδοξος οτι η κατάσταση θα αναστραφεί. Οι καταλανωτές μπορούν να αγοράσουν συμβατές θήκες για κάποιες συσκευές που επιτρέπουν την ασύρματη φόρτιση Powermat ενώ η Apple, παρόλο που δεν έχει διαλέξει σύμμαχο, πουλάει στα καταστήματα της, θήκες Duracell Powermat για συσκευές iPhone. Στη συνέντευξη του ο Schreiber ανέφερε πως ακόμα και αν οι συσκευές δεν υποστηρίζουν το πρότυπο, θα προσφέρεται η δυνατότητα αγοράς ενός μικρού φθηνού αντάπτορα σε σχήμα δαχτυλιδιού που συνδέεται στο κινητό επιτρέποντας την ασύρματη φόρτιση, αλλά δεν διευκρίνησε αν σχεδιάζεται η πώληση μίας τέτοιας συσκευής στα Starbuck

About Freegr network

Από το Blogger.