ειδήσεις

Alienware Alpha: Είναι αυτός ο Console Killer?

Η Valve μπορεί να καθυστερεί την έναρξη του Steam OS μέχρι το 2015, αλλά η Alienware προχωρά στα αποκαλυπτήρια του δικού της SteamBox το Alpha. Θα ξεκινήσει με Windows 8.1 αντί να περιμένουμε για την Stable εκδοση του Steam OS. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Alienware, η εταιρεία πάντα σχεδίαζε να κυκλοφορήσει ένα μηχάνημα με Steam OS και ταυτόχρονα να τρέχει και Windows, αλλά τώρα που το Steam OS καθυστερήσει, η Alienware θα κυκλοφορήσει ένα Windows-based μηχάνημα που θα υποστηρίξει και SteamOS όταν είναι έτοιμο. Η Alienware θα προχωρήσει στην αποστολή του Alpha με ένα Custom Console like interface πάνω στα Windows ώστε ο χρήστης να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την συσκευή σαν κονσόλα και χωρίς την ανάγκη για ποντίκι και πληκτρολόγιο. 
Πώς; Θα έρχεται μαζί με ένα xbox 360 controller.
Το βασικό μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με έναν επεξεργαστή Core i3 της οικογενείας Haswell, 4GB μνήμη RAM, 500GB σκληρό δίσκο και μία Custom Nvidia κάρτα γραφικών την οποία έχει κατασκευάσει η Nvidia αποκλειστικά για το Alienware Alpha. Επίσης είναι εφικτή η παραγγελία του Alpha με Core i5 και Core i7 επεξεργαστή, έως και 8GB μνήμη RAM και έως και 2TB αποθηκευτικού χώρου. Θα διαθέτει USB 3.0 και HDMI και θα έρχεται με έναν USB Wireless adaptor για το xbox 360 controller. Η εταιρία δήλωσε πως το μηχάνημα είναι πλήρως αναβαθμίσιμο εκτός της κάρτας γραφικών η οποία είναι ενσωματωμένη στο motherboard.
 Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα χριστούγεννα στην τιμή των 550$ για το βασικό μοντέλο και ενώ φαίνεται να είναι πιο ακριβό από τις τελευταίες κονσόλες της Microsoft και της Sony ένα Hands on που έκανε το IGN έβγαλε ως συμπέρασμα πως σε επιδόσεις ξεπερνά και το xbox one και το PlayStation 4.
 Πηγή: PC Magazine

About Freegr network

Από το Blogger.