ειδήσεις

Συναρπαστικές στιγμές θα ζήσει η κινητή τηλεφωνία μέχρι το 2016

Παρά τα έντονα σημάδια διεθνώς από την οικονομική κρίση που προκαλεί έντονους κραδασμούς στο οικονομικό σύστημα πολλών κρατών, η αγορά της κινητής τηλεφωνίας αναμένει να ζήσει “συναρπαστικές στιγμές”, όπως αναφέρει και η πρόσφατη μελέτη της Ericsson, με τίτλο “Traffic and Market Data Report, στον παλμό της διασυνδεδεμένης κοινωνίας”.Μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι η κίνηση των δεδομένων μέσω της κινητής τηλεφωνίας θα δεκαπλασιαστεί στο διάστημα μεταξύ 2011 -2016, υποστηριζόμενη κυρίως από τη μετάδοση βίντεο, οι χρήστες ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθούν κατά 60% από χρονιά σε χρονιά, φτάνοντας τα 900 εκατομμύρια το 2011 και τα 5 δισεκατομμύρια το 2016 και έως το 2016 οι κάτοικοι που θα ζουν σε λιγότερο από το 1% της έκτασης της Γης θα παράγουν το 60% της κίνησης στην κινητή τηλεφωνία.
Συνδέσεις Στο 3ο τρίμηνο του 2011 το ποσοστό διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας έφτασε το 82% και το σύνολο των συνδρομητών ανέρχεται στα 5,8 δισεκατομμύρια και από αυτούς οι ενεργοί χρήστες φτάνουν τα 3,9 δισεκατομμύρια. Ινδία και Κίνα αριθμούν 135 εκατομμύρια συνδρομητές. Ακολουθούν οι Ινδονησία, Βραζιλία και Μπαγκλαντές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας αυξάνονται κατά 13% από χρονιά σε χρονιά και κατά 2% από τρίμηνο σε τρίμηνο.  Τη μερίδα του λέοντος στους νέους συνδρομητές κατέχει η Κίνα, η Ινδία με μερίδιο 55%, ακολουθεί η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και Αφρική με μερίδιο 30%, η Δυτική Ευρώπη με 2%, η Βόρεια Αμερική με 3% και η Λατινική Αμερική με 10%. Η Κίνα έχει τους περισσότερους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, περίπου 900 εκατομμύρια και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ινδία.
Δεδομένα και ΊντερνετΗ μεταφορά δεδομένων μέσω της κινητής τηλεφωνίας προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 10 φορές μέχρι το 2016 και ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός μεταξύ των κινητών τηλεφώνων, tablet pc και των λεγόμενων έξυπνων τηλεφώνων. Σύμφωνα με τη μελέτη της Ericsson, η μεταφορά δεδομένων μεταξύ του 2ου τριμήνου του 2010 και του αντίστοιχου το 2011 αυξήθηκε κατά 100%. Η σύγκριση μεταξύ φωνής και μεταφοράς δεδομένων δείχνει τη ραγδαία αύξηση της μεταφοράς δεδομένων.Περίπου το 40% των κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο, μπαίνει στο Ίντερνετ προτού πάει για ύπνο.Το 50% προτού φύγει το πρωί από το σπίτι και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την ώρα του μεσημεριανού φαγητού
Κοινωνικοοικονομικές επιπτώσειςΟ διπλασιασμός της ταχύτητας των ευρυζωνικών υποδομών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ μιας χώρας και οικονομίας κατά 0,3%. Επίσης, 80 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται με κάθε 1.000 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις. Παράλληλα, για κάθε 10% αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, το ΑΕΠ μιας χώρας μπορεί να αυξηθεί κατά 1%. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικές επιδράσεις των νέων τεχνολογιών και ειδικά των ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών σε μια οικονομία και κοινωνία.

About Freegr network

Από το Blogger.