ειδήσεις

Κομισιόν: Συμφέρει να καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής

Τα τέλη που επιβαρύνουν τους χρήστες κινητών όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ είναι στην πραγματικότητα «οικονομικός παραλογισμός», καθώς η κατάργησή τους θα δημιουργούσε 300 εκατομμύρια επιπλέον χρήστες, καταλήγει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρότασή της είναι να καταργηθούν πλήρως τα τέλη από το 2016. Όπως προκύπτει από την έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 28.000 πολίτες σε όλες τις χώρες-μέλη, λόγω του υψηλού κόστους της περιαγωγής το 28% των ταξιδιωτών στην ΕΕ απενεργοποιεί το κινητό όταν μεταβαίνει σε άλλη χώρα και το 94% περιορίζει τη χρήση app όπως το Facebook.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών χάνουν μια αγορά περίπου 300 εκατομμυρίων χρηστών λόγω των σημερινών στρατηγικών τιμολόγησης, γεγονός που έχει επιπτώσεις και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών. «Έχω ειλικρινά μείνει έκπληκτη από αυτά τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να καταργήσουμε τα τέλη περιαγωγής» δήλωσε η αρμόδια αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέλι Κρους.
Όπως είπε, δεν μιλάμε απλώς για πόλεμο μεταξύ ταξιδιωτών και εταιρειών τηλεπικοινωνιών, αλλά για εκατομμύρια επιχειρήσεις που επιβαρύνονται με επιπλέον δαπάνες, ενώ ταυτόχρονα άλλες εταιρείες, όπως αυτές που δημιουργούν εφαρμογές, χάνουν επίσης έσοδα. «Η περιαγωγή είναι μια ανωμαλία στην εσωτερική αγορά -είναι οικονομικός παραλογισμός» κατέληξε. Η έρευνα δείχνει ότι μόνο το 8% των ταξιδιωτών χρησιμοποιεί το κινητό στο εξωτερικό όπως το χρησιμοποιεί και στη χώρα του. Οι 3 στους 10 χρήστες δεν τηλεφωνούν ποτέ όταν βρίσκονται σε άλλη χώρα και μόνο 2 στους 10 στέλνουν μηνύματα από το εξωτερικό με τον ίδιο τρόπο όπως όταν βρίσκονται στη χώρα τους. Το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών δεν στέλνει ποτέ μηνύματα με περιαγωγή.

About Freegr network

Από το Blogger.