Ελλάδα

Το "τέρας" της ελληνικής γραφειοκρατίας καταπίνει και το Διαδίκτυο

Αυτό προκύπτει -μεταξύ άλλων- από έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN) με την υποστήριξη της Ericsson σε ανθρώπους εξοικειωμένους με τις νέες τεχνολογίες


Κάτω από τη... βάση βαθμολογούν τις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου οι Ελληνες καθημερινοί χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι θα ήθελαν να μπορούν να ολοκληρώνουν μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου όλο και περισσότερες εργασίες προκειμένου να γλιτώσουν από το... γραφειοκρατικό τέρας του Δημοσίου.
Οι μισοί απ΄αυτούς επισημαίνουν ότι η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των τελευταίων χωρών παγκοσμίως στην ποιότητα της ευρυζωνικής σύνδεσης, ενώ ακόμα περισσότεροι (66%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την οργάνωση, τις υποδομές και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη στις αστικές περιοχές και τις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα.
Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με το "Εθνος", από έρευνα που διενήργησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN) με την υποστήριξη της Ericsson σε ανθρώπους εξοικειωμένους με τις νέες τεχνολογίες.

«Υπάρχει μια αναντιστοιχία, ένα χάσμα. Το κοινό εμφανίζει ωριμότητα και εξοικείωση στη χρήση τεχνολογιών, ενώ το κράτος υστερεί στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την παροχή δημοσίων αγαθών» εξηγεί ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γιώργος Δουκίδης.
Σύμφωνα με την έρευνα, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαίδευση και υγεία είναι οι βασικοί τομείς, στους οποίους θα ήθελαν να δουν βελτίωση οι συμμετέχοντες.
Σε ό,τι αφορά μάλιστα στο Δημόσιο, το 87% δηλώνει πως θα ήθελε βελτίωση στην εξυπηρέτησή του, ενώ το 84% απαιτεί αλλαγή του μοντέλου των δημοσίων υπηρεσιών και μείωση της γραφειοκρατίας υποστηρίζοντας ότι θα επιθυμούσε ευκολότερη διεκπεραίωση σε κοινωνικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, μείωση του χρόνου αναμονής σε κρατικές και κοινωφελείς υπηρεσίες, όπως η ΔΕΗ κλπ. Επίσης το 67% απαιτεί καινοτομία στην εκπαίδευση μέσω των νέων τεχνολογιών αλλά και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.

About Freegr network

Από το Blogger.