ειδήσεις

Τα tech trends που θα μας απασχολήσουν το 2014

Το 2013 ανήκει πλέον στο παρελθόν και το 2014 μας ανοίγει τις πόρτες του φέρνοντας πολλές νέες τεχνολογικές εξελίξεις που μας αφορούν , μην ξεχνάμε σύντομα έχουμε την CES 2014.Μερικά λοιπόν από τα tech trends που θα μας απασχολήσουν μέσα στο 2014 θα είναι τα έξεις:


Μεγαλύτερες αναλύσεις στα smartphones

Ok ξέρω ότι σε πολλούς φαίνεται παράλογο τα κινητά να έχουν μεγαλύτερη ανάλυση από Full HD αλλά αυτή είναι η μόδα και από ότι φαίνεται το 2014 θα έχουμε πολλές συσκευές με ανάλυση 2K, ήδη η Vivo με το Xplay 3S έκανε την αρχή στα τέλη του 2013 και μέσα στο 2014 περιμένουμε και άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν.

64bit CPU 

Η αρχή έγινε λίγους μήνες πριν με το iPhone 5S και η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αφού περιμένουμε αρκετές συσκευές με 64bit CPU με πρώτη και καλύτερη το επόμενο Samsung Galaxy S το οποίο θα έχει και 4GB μνήμης RAM.

Internet Privacy 

Μέσα στο 2013 δεν ήταν λίγα τα σκάνδαλα που ήρθαν στο φως με παρακολουθήσεις χρηστών από διάφορες υπηρεσίες της Google , της Apple και άλλον μεγάλων εταιρειών από το NSA και όχι μόνο...

Όπως λοιπόν είναι λογικό η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένος του χρήστη για το 2014 έρχεται ξανά στο προσκήνιο και είναι κάτι που θα απασχολήσει τις εταιρείες αλλά φυσικά και τους χρήστες.

Όλα στο Σύννεφο

Το 2014 θα είναι η χρονιά που θα δούμε όλο και περισσότερο την χρήση του cloud computing εδώ και καιρό ξέρουμε υπηρεσίες όπως το Dropbox και το Google Drive αλλά με την έλευση του Xbox One και του PS4 οι υπηρεσίες cloud computing περνάνε σε άλλη διάσταση.

Με λένε Linux θες να παίξουμε; 

Το 2013 έγινε η αρχή επιτέλους οι φίλοι του Linux να έχουν την δυνατότητα να παίξουν αγαπημένα games όπως το Football Manager χάρη στη Valve και το Steam.

Το 2014 το Linux θα έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στους gamers αφού ήδη στα τέλη του 2013 ξεκίνησαν τα πρώτα Steam Boxes να έρχονται στην επιφάνεια και η Valve έδωσε στο κοινό την δοκιμαστική έκδοση του Steam OS.       

Next gen Gaming 

Το PS4 και το Xbox One μπορεί να βγήκαν λίγο πριν φύγει το 2013 αλλά μέσα στο 2014 θα είναι η χρονιά που θα ξεκινήσουν τον πραγματικό πόλεμο.

Με το λανσάρισμα των δυο νέων κονσολών να είναι πολύ θετικό το 2014 θα είναι ένα έτος όπου θα πάρουμε τα πρώτα δείγματα απ ότι μας περιμένει τα επόμενα χρόνια και φυσικά θα περιμένουμε όλοι την φετινή έκθεση E3.

Λέγε με 4K 

Μπορεί στα κινητά τηλέφωνα να άρχισε το 2K να γίνεται μόδα αλλά στις τηλεοράσεις το νέο trend είναι το 4K το οποίο θα αρχίσει να μπαίνει περισσότερο στην ζωή μας μέσα στο 2014.

Ήδη έχουμε δει αρκετές προτάσεις οι οποίες όμως οι περισσότερες δεν είναι για το βαλάντιο μας και μέσα στο 2014 περιμένουμε να δούμε και άλλες οικονομικότερες προτάσεις.




3D printing 

Μέσα στο 2013 είδαμε τι μπορεί να κάνει το 3d printing και το 2014 περιμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερα με τις εταιρίες να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτήν την τεχνολογία η στιγμή που θα εκτυπώνουμε 3D αντικείμενα στο σπίτι μας δεν είναι μακριά.





Φόρα το gadget σου και πάμε!

Το 2014 θα είναι η χρόνια που θα δούμε πολλές νέες wearable συσκευές από ρολόγια και γυαλιά μέχρι smart δακτυλίδια και βραχιόλια. 

Η αρχή έγινε μέσα στο 2013 με μια πρώτη γεύση από συσκευές όπως τα Google Glasses και το Samsung Galaxy Gear και μέσα στο 2014 περιμένουμε πολλά ακόμα.





Αυτά λίγο πολύ είναι που θα μας απασχολήσουν το 2014 μέχρι τότε όμως καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και ευτυχία και να περνάμε καλά. 

About Freegr network

Από το Blogger.