ειδήσεις

Μετρό: Σταδιακή επέκταση δωρεάν WiFi πρόσβασης στο Internet

Η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet μέσα από σταθμούς μετρό, αν και έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν υπήρξε πρόοδος στο θέμα, κάτι που δείχνει να αλλάζει με βάση δημοσίευμα της ιστοσελίδας ToVima. Εδώ και λίγες ημέρες, όσοι χρησιμοποιούν το σταθμό Νερατζιώτισσα του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού, έχουν τη δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο Internet μέσω συστήματος το οποίο βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία.
Αργότερα μέσα στο μήνα το σύστημα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους σταθμούς με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΣΤΑΣΥ και συγκεκριμένα στους σταθμούς «Πειραιάς» (Γραμμή 1), «Ομόνοια» (Γραμμές 1 και 2), «Σύνταγμα» (Γραμμές 2 και 3), «Πανεπιστήμιο» (Γραμμή 2) και «Ακρόπολη» (Γραμμή 2).
Η δεύτερη φάση του προγράμματος στους οποίους προβλέπεται μελλοντικά η επέκταση της λειτουργίας του ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου αφορά τους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας» (Γραμμή 3, Προαστιακός), «Μοναστηράκι» (Γραμμές 1 και 3), «Αγιος Δημήτριος» (Γραμμή 2), Αγιος Αντώνιος (Γραμμή 2), «Αιγάλεω» (Γραμμή 3»), «Μέγαρο Μουσικής» (Γραμμή 3) και «Νομισματοκοπείο» (Γραμμή 3). Για όσους θυμούνται, η αρχική εξαγγελία για ασύρματη πρόσβαση στο μετρό είχε γίνει τον Ιούλιο του 2011 και προ΄έβλεπε τη λειτουργία του μέσα σε ένα χρόνο. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2012 με νικητή την εταιρεία Hellas On Line και προβλέπει ότι η παροχή σύνδεσης θα γίνεται μόνο στους σταθμούς και όχι στις σήραγγες όσο οι συρμοί βρίσκονται εν κινήσει.

About Freegr network

Από το Blogger.