ειδήσεις

Streaming από το «σύννεφο» στην TV με το Chromecast της Google

Το έχει επιχειρήσει ήδη δύο φορές στο παρελθόν, αυτή όμως την φορά κατάφερε να ενθουσιάσει το απαιτητικό ακροατήριό της. Η Google παρουσίασε στις 24 Ιουλίου το Chromecast, μια μικροσκοπική συσκευή κόστους 35 δολαρίων που συνδέεται στην θύρα HDMI της τηλεόρασης και φέρνει από το cloud στην (μεγάλη) «μικρή οθόνη» περιεχόμενο από το YouTube, ταινίες και μουσική από το Google Play αλλά και ότι εμφανίζεται στις καρτέλες του δικού της browser, Chrome, περιεχόμενο που ήταν ως τώρα «ριζωμένο» στην πηγή.
 To tablet, το smartphone (iOS ή Android) ή ακόμα και ο υπολογιστής με Chrome (ή Chromebook και Chromepixel με ChromeOS) μετατρέπονται σε χειριστήρια για την έναρξη ή την παύση της αναπαραγωγής και την αυξομείωση στην ένταση του ήχου. Ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την συσκευή του για την αναζήτηση περιεχομένου, την ανάγνωση e-mail ή άλλες εργασίες, αφού το Chromecast ανοίγει την δική του σύνοδο επικοινωνίας με τους διακομιστές του περιεχομένου που καλείται να προβάλλει στην TV.

Aυτό άλλωστε είναι και το πιο ενδιαφέρον. Το Chromecast αναλαμβάνει την απαιτητική δουλειά της άντλησης του περιεχομένου από τους αντίστοιχους διακομιστές, απελευθερώνοντας τους πόρους της πηγής, οπότε ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί την ταμπλέτα, το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του για άλλες εργασίες. Η Google έχει ήδη αρχίσει να διανέμει τα βαλιτσάκια με τα απαραίτητα εργαλεία σε προγραμματιστές ανά τον κόσμο (Google Cast SDK) ώστε να αυξηθούν οι εφαρμογές που μπορούν να «πετάγονται» στην τηλεόραση. Διακρίνονται εξάλλου από το περίφημο εικονίδιο/πλήκτρο Cast.
Η γνωστή στις ΗΠΑ υπηρεσία διάθεσης ταινιών με τεχνολογία ροής Netflix ήταν από τις πρώτες που δηλώνουν "Chromecast compatible". Οι ταινίες που ενοικιάζονται από την υπηρεσία μπορούν να ρέουν στην τηλεόραση από tablet ή smartphone με Android 4.3 (προς το παρόν δηλαδή μόνο από το Nexus 7 δεύτερης γενιάς και άλλα αναβαθμισμένα Nexus και στο μέλλον από άλλα «Androidειδή» με υποστήριξη 1080p HD). 

About Freegr network

Από το Blogger.