ειδήσεις

AMD A10-6800K και A10-6700 από το ράφι..στο PC

Η εταιρεία ανακοίνωσε μερικά νέα μοντέλα, για τα οποία θα μιλήσουμε παρακάτω, ενώ μας απέστειλε δύο APUs, τις A10-6800K και A10-6700 για να τις δοκιμάσουμε και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Αν και η εταιρεία έχει από καιρό έτοιμες τις νέες APUs, προφανώς περίμενε την έκθεση Computex, ώστε τα δύο γεγονότα, της έκθεσης και της ανακοίνωσης της, να συμπέσουν. Αναφερόμαστε βεβαίως στις APUs για desktop υπολογιστές (έχουν την κωδική ονομασία Richland), αφού για την πλατφόρμα των φορητών υπολογιστών (Kabini) κυκλοφορούν εδώ και καιρό.
 
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να θυμίσουμε ότι οι πρώτες APUs της εταιρείας, η οποίες ακολουθούσαν τον σχεδιασμό “Fusion” πρωτοεμφανίστηκαν το 2011, και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα αποτέλεσαν το "δυνατό χαρτ" της εταιρείας, αφού συνδυάζοντας τις δυνατότητες πυρήνων AMD64 με πυρήνες Radeon, απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό.
Πρόσφατα, η εταιρεία έκανε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας την νέα σειρά Elite A-Series APUs for Desktops. Με κορυφαίους εκπροσώπους τις A10-6800K και A10-6700, η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει υψηλές “all-around” επιδόσεις, σε όλους τους τομείς και όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, χωρίς να είναι απαραίτητο οι τελευταίοι να βάλουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη.
Οπότε τι χρειάζεστε για ένα υπολογιστή γενικής χρήσης με καλές επιδόσεις σε εφαρμογές γραφείου και αρκετά καλές επιδόσεις για “casual gaming”; Μία από τις νέες Elite A-Series APUs, σαν την A10-6700 – η οποία επιδεικνύει και χαμηλότερο TDP στα 65W – ή σαν την A10-6800K, που μπορεί να καταναλώνει περισσότερο (TDP 100W) αλλά σας δίνει την δυνατότητα να αυξήσετε την απόδοση της σχετικά εύκολα εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι διαθέτει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή (ή πολλαπλασιαστές αν θέλετε, αφού μπορείτε να επέμβετε σε κάθε πυρήνα ξεχωριστά μέσω του AMD Overdrive), ένα mainboard μεsocket FM2 που να βασίζεται στο chipset AMD A85X ή στα φθηνότερα αλλά και με λιγότερες δυνατότητες AMD A75 ή A55 και φυσικά, όση περισσότερη και ταχύτερη μνήμη μπορείτε να αγοράσετε.
Ο ελεγκτής μνήμης στο εσωτερικό των APUs υποστηρίζει DDR3-1866 και έως και DDR3-2133 οπότε, αν προσανατολίζεστε να εκμεταλλευτείτε και το υποσύστημα γραφικών, με τέτοιους είδους μνήμη να ξέρετε ότι αποδίδει το καλύτερο δυνατόν. Φυσικά, θα χρειαστείτε ένα σκληρό δίσκο – αν όχι solid state drive – ένα καλής ποιότητας τροφοδοτικό άνω των 400W και ένα καλό κουτί.
- See more at: http://ghz.gr/review/review-amd-a10-6800k-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-a10-6700#sthash.E861TiRW.dpuf

About Freegr network

Από το Blogger.