ειδήσεις

Asus Z87 Deluxe και απλά η καλύτερη

Όπως σίγουρα ήδη γνωρίζουν οι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital που ακολουθούν τις εξελίξεις στα προϊόντα hardware για προσωπικούς υπολογιστές - κι όπως αναφέραμε στην παρουσίαση του Intel Core i7 4770K - οι νέοι επεξεργαστές Haswell της αμερικανικής εταιρείας έχουν κι ένα... προαπαιτούμενο. Δεν είναι συμβατοί με την υποδοχή επεξεργαστή 1155 που αξιοποιούσαν οι προκάτοχοί τους και, κατά συνέπεια, χρειάζονται καινούργιο motherboard με υποδοχή 1150 για να αξιοποιηθούν. Όλες οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες προσφέρουν πλειάδα από τέτοια motherboard, για το υψηλού επιπέδου gaming PC που συνθέσαμε όμως (σε συνεργασία με το e-shop.gr) διαλέξαμε ένα από τα μοντέλα της Asus: το καλύτερο "καταναλωτικό" - ένα... κλικ δηλαδή πριν μεταβούμε στα εξειδικευμένα για υπερχρονισμό (overclocking) ή στα επαγγελματικά με άλλες ιδιότητες - που δεν είναι άλλο από το Z87 Deluxe.

Όπως εύκολα διακρίνει κανείς από την ονομασία, το συγκεκριμένο motherboard αξιοποιεί το πληρέστερο και ακριβότερο από τα 4 chipset υποστήριξης των Haswell, το Ζ87 Express. Η Asus έχει ολόκληρη σειρά από προϊόντα με το chipset αυτό - και σε όλα ανεξαιρέτως έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα κατασκευής, όπως αυτή ορίζεται από τον σχεδιασμό των υποτμημάτων του motherboard και την επιλογή των σχετικών υλικών. Tα motherboard της Asus με Z87 αξιοποιούν π.χ. προσεγμένα συστήματα ψύξης, σταθεροποίησης τάσης και διαχείρισης ενέργειας, ώστε να είναι όσο ποτέ άλλοτε αξιόπιστα, σταθερά σε... "πιεστικές" καταστάσεις και "έξυπνα" όσον αφορά στο πώς ελέγχουν κεντρικό επεξεργαστή και μνήμη.
Στο μοντέλο Deluxe, ωστόσο, η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει κάνει "το κάτι παραπάνω" όσον αφορά στον εξοπλισμό. Περιλαμβάνεται, για παράδειγμα, κύκλωμα Wi-Fi - και μάλιστα της πιο πρόσφατης έκδοσης απ' όλες, της AC - το οποίο μπορεί να λειτουργήσει τόσο για να συνδέσει το εκάστοτε PC στο Internet, όσο και για να "δώσει Internet" σε άλλα PC (access point). Τη σύνδεση αυτή ο χρήστης μπορεί να την ελέγχει και με smartphone (είτε Android είτε iOS). Προσφέρονται περισσότερες θύρες SATA για σκληρούς δίσκους απ' όσες θα χρειαστεί πιθανώς ποτέ ο κάτοχος ενός PC αυτής της κατηγορίας (συνολικά 10), τέσσερις ψηφιακές έξοδοι για εικόνα (με επεξεργαστές Haswell και αρκετή μνήμη λειτουργούν όλες μαζί σε υψηλές αναλύσεις), αλλά και ποιοτική ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Όπως εύκολα διακρίνει κανείς... δεν άφησε και τίποτε που να μην συμπεριλάβει η Asus!

About Freegr network

Από το Blogger.