ειδήσεις

H AMD ανακοίνωσε την πρώτη της οικογένεια επεξεργαστών ARM

Η AMD ανακοίνωσε το roadmap των των επεξεργαστώνς της γιαservers στο οποίο περιλαμβάνονται και τα μοντέλα αρχιτεκτονικής ARM, "Seattle" που θα λανσαριστούν στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Οι νέοι επεξεργαστές θα βασίζονται στους 64μπιτους Cortex-A57 και θα έχουν οκτώ ή δεκαέξι πυρήνεςκαι ελάχιστη συχνότητα 2GHz.
Ο λόγος που η AMD αποφάσισε να υιοθετήσει λύσεις αρχιτεκτονικής ARM είναι οι χαμηλότερες απαιτήσεις σε ενέργεια που έχουν σε σχέση με τους επεξεργαστέςx86Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι Seattle θα έχουν τετραπλάσια απόδοση σε σχέση με τους Opteron X και βελτιωμένη απόδοση ανά watt.
Οι Opteron πάντως θα συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους, αποτελώντας λύση για εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ, με τους Seattle να απευθύνονται σε περιβάλλοντα χαμηλότερων απαιτήσεων, αποτελώντας τους ανταγωνιστές των νέων επεξεργαστών Silvermont της Intel.
Αναμένεται να διαπιστωθεί εάν η AMD θα προχωρήσει και στη δημιουργία επεξεργαστών ARM για smartphones και tablets, όπως φημολογείται.

About Freegr network

Από το Blogger.