ειδήσεις

Οι Anonymous ξετρύπωσαν τα συστήματα της Βουλής;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Secnews.gr, πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες από τους Anonymous η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδαστα συστήματα της Βουλής.
Η επίθεση δεν αφορά απλώς σε ένα deface του web site της Βουλής και την ανάρτηση κάποιας προκήρυξης, αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό συμβάν, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα υπήρξε ευρεία άντληση ακόμη και απόρρητων πληροφοριών από το σύνολο σχεδόν των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής των Ελλήνων.
Τα ακριβή στοιχεία της επίθεσης, απεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μεαπόκρυψη ταυτότητας αποστολέα, ενώ αναρτήθηκε σε γνωστό δικτυακό τόπο επικοινωνίας των Anonymous προκήρυξη όπου αποσαφηνίζουν τους λόγους που πραγματοποίησαν το χτύπημα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η επίθεση ήταν υψηλής πολυπλοκότητας, στοχοποιώντας μεταξύ άλλων κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, υπουργικά γραφεία κ.λπ.
Όπως φαίνεται, οι Anonymous απέκτησαν πρόσβαση σε servers της Βουλής και κατάφεραν να αντλήσουν τους κωδικούς πρόσβασης όλων των βουλευτών, αποκτώντας
επιπλέον πρόσβαση ακόμη και στα προσωπικά τους email.

About Freegr network

Από το Blogger.