τεχνολογία

Εκρηκτική ανάπτυξη στις "έξυπνες" συσκευές προβλέπεται από το 2014

Οι πωλήσεις "έξυπνων" συνδεδεμένων συσκευών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται PCtablets και smartphones αναμένεται να φτάσουν το 1,7 δισεκατομμύριο μονάδες τον επόμενο χρόνο σύμφωνα με την IDC.
Από αυτές, υπολογίζεται πως περίπου το 1 δισ. αφορούν σε πωλήσεις στιςαναπτυσσόμενες αγορές, με το 66% περίπου αυτών να αφορούν στις αγορές της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας, των λεγόμενων "BRIC". Όσον αφορά στις ανεπτυγμένες αγορές, αναμένεται να πωληθούν πάνω από 650εκατομμύρια συσκευές, με τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία να είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση, με περίπου 400 εκ. μονάδες.
Από το σύνολο του 1,7 δισ. Συσκευών, τα smartphones και τα tablets αναμένεται να έχουν τη μερίδα του λέοντος με 1,4 δισεκατομμύρια μονάδες σύμφωνα με τιςπροβλέψεις της IDC, με τα PC να περιορίζονται στις περίπου 300 εκ. μονάδες.
Ο τιμές των smartphones και tablets πάντως αναμένεται να μειωθούν εκ νέου, με τη μέση τιμή των tablets να έχει πέσει ήδη 19% το 2012 στα 426 δολάρια από τα 525 που ήταν το 2011. Όσον αφορά στα smartphones η μέση τιμή έπεσε αντίστοιχα 8,2% από τα 443 δολάρια στα 407.
Όπως είναι φυσιολογικό, στις αναπτυσσόμενες αγορές η μέση τιμή θα είναι αρκετά χαμηλότερη, με την IDC να προβλέπει πως θα κυριαρχήσουν τα κινητά με κόστος κάτω των 300 δολαρίων και οι ταμπλέτες με κόστος κάτω από 350δολάρια.

About Freegr network

Από το Blogger.