ειδήσεις

SONY BRAVIA: Οι νέες τηλεοράσεις για το 2013


Το event μας θύμισε έντονα την ανακοίνωση του XPERIA Z πριν από λίγο καιρό... Η νέα οικογένεια τηλεοράσεων της Sony για τη φετινή χρονιά, γεννήθηκε από τις συντονισμένες προσπάθειες των μηχανικών της ιαπωνικής εταιρίας από διαφορετικά τμήματα, με σκοπό την ενοποίηση των λειτουργιών ψυχαγωγίας και διαμοιρασμού περιεχομένου, καθώς επίσης και τη βελτιστοποίηση της εικόνας και του ήχου.
Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως η Sony έχει πλέον μεθοδεύσει την ολοκληρωτική ενοποίηση των καταναλωτικών της προϊόντων κάτω από μια ενιαία φιλοσοφία και σχεδιαστική γλώσσα. Ο τελικός καταναλωτής θα μπορεί έτσι να βιώνει ένα κοινό «οικοσύστημα» μεταξύ των συσκευών της εταιρίας, όπου όλα θα επικοινωνούν μεταξύ τους και η διαδραστική ανταλλαγή περιεχομένου θα είναι μια πραγματικά ευχάριστη και εύκολη εμπειρία.
H νέα σειρά W
Το χθεσινό event έλαμψε από την παρουσία της ολοκαίνουριας σειράς τηλεοράσεων W, που θα αποτελούν και την αφρόκρεμα της νέας οικογένειας Bravia. Τα βασικά «συστατικά» της σειράς είναι η σχεδιαστική γραμμή Sense of Quartz, ένα προηγμένο σύστημα φωτεινών ενδείξεων στο κάτω μέρος κάθε τηλεόρασης καθώς και τα εξελιγμένα συστήματα απόδοσης του ήχου.
Αρχίζοντας από την πλέον σημαντική τεχνική πρόοδο των νέων μοντέλων - τη βελτίωση της εικόνας δηλαδή, η Sony μας μίλησε για τον επεξεργαστή X-Reality δεύτερης γενιάς (γνωστός πλέον ως X-Reality Pro) ο οποίος συνδυάζεται με το σύστημα βελτίωσης της κίνησης Motionflow XR. Και τα δυο συστήματα μαζί, συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ομαλή και απόλυτα φυσική εικόνα.
Επιπλέον, η κορυφαία της σειράς, η W9, θα ενσωματώνει πάνελ τεχνολογίας Triluminos, για έως και 50% πλουσιότερη χρωματική παλέτα. Πρόκειται για μια τεχνολογία που η Sony μας έχει δείξει και παλαιότερα και που επαναφέρει στο προσκήνιο, προκειμένου να εκτοξεύσει τις επιδόσεις της κορυφαίας της τηλεόρασης σε νέα ύψη. Η τεχνολογία Triluminos πρακτικά αξιοποιεί LED μπλε χρώματος, το οποίο περνά μέσα από ειδικό στρώμα κόκκινων και πράσινων νανοκρυστάλλων, το οποίο ενσωματώνεται στα διάφορα στρώματα υλικών που συνθέτουν την οθόνη.
Το αποτέλεσμα είναι η απόδοση αληθινά πλούσιων τόνων του κόκκινου, φυσικών τόνων του πράσινου καθώς και πλουσιότερων διαβαθμίσεων του μπλε από ότι μπορείτε να δείτε σε τηλεοράσεις με συμβατικά πάνελ. Στη σχετική επίδειξη που μας έγινε, πράγματι, μπορούμε να πούμε πως η W9 μας εντυπωσίασε με τα ολοζώντανα χρώματά, τη σχεδόν τρισδιάστατη εικόνα και την εκπληκτική γωνία θέασής της. Το τελικό μας συμπέρασμα όμως θα το εξάγουμε μόλις τη λάβουμε στα εργαστήρια του Pathfinder για αναλυτική δοκιμή. Η σειρά W8 από την άλλη, ενσωματώνει παρόμοια σχεδιαστικά στοιχεία, αλλά πάνελ διαφορετικής τεχνολογίας και μάλιστα, παθητικού 3D.

About Freegr network

Από το Blogger.