ειδήσεις

Τι είναι το Daydream για τα Android κινητά


Όσοι είστε απο τους τυχερούς που έχουν το Android 4.2 στη συσκευή τους, ίσως έχει πάρει το μάτι σας την επιλογή Daydream στις ρυθμίσεις της συσκευής. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό, για ακόμα μια φορά είμαι ο άνθρωπος σας, και έρχομαι με εξηγήσεις!
Τι’ν’τουτ’;
Αν θέλετε την πλήρη αλήθεια μέχρι πριν κανα τετραήμερο πριν δεν ήξερα καν οτι υπήρχε. Τουλάχιστον όχι στη συσκευή μου. Η αναβάθμιση του Android σε 4.2 έφερε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και το Daydream, για κάποιο λόγο όμως σε αυτό δεν έγινε τόσο μεγάλη διαφήμιση.
Στην ουσία το Daydream δεν είναι τίποτα αλλο απο ένα Screen Saver που χρησιμοποιεί η συσκευή σας, και μπορεί να σας προβάλει χρήσιμες λεπτομέρειες.
Οπως φαντάζεται για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας η προστασία οθόνης αυτή δεν «τρέχει» κάθε φορά που κλείνετε την οθόνη, αλλα μόνο οταν είναι συνδεδεμένο σε εξωτερική πηγή ενέργειας, δηλαδή οταν φορτίζει ή οταν είναι συνδεμένο σε USB ή κάποιου είδους Dock.
Γιατι όμως μπορεί να σας ενδιαφέρει εσάς, και ειδικά γιατι ασχολούμε εγώ μαζί του; Για τι άλλο; Επειδή πολυ απλά μπορούμε να το παραμετροποιήσουμε(και αυτό!)
Βάλτε το μπρός.
Για να το ενεργοποιήσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στις Ρυθμίσεις->Προβολη->Daydreamκαι να το βάλετε στο On.
Πάτώντας στο μενού εμφανίζετε η επιλογή «Πότε να εμφανίζετε το Daydream» με το οποίο μπορείτε να το ρυθμίσετε να ανοίγει οταν είναι συνδεδεμένο στη Πρίζα, στο USB ή και στις δυο περιπτώσεις.
Στη default κατάσταση της η εφαρμογή μπορεί να προβάλει ένα βασικό ρολόι και έναν πίνακα ή ένα πλαίσιο φωτογραφιών.
4.2-bean-flinger
Τις λιγοστές αυτές επιλογές μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια είτε εφαρμογών που υπάρχουν αποκλειστικά για το Daydream, είτε άλλων οι οποίες προσφέρουν πρόσθετα των εφαρμογών τους για το Daydream.
Ας δούμε μερικές.
Google Currents
Αν εγκαταστήσετε το Google Currents θα προστεθεί η επιλογη εμφάνισεις των τελευταίων ροών ειδήσεων που έχετε προσθέσει εκει μέσω του Daydream. Πολύ χρήσιμο, και πολύ πολύ όμορφα σχεδιασμένο UI.
FlipBoard
Μια απο τα ίδια και για το Flipboard, το οποίο μεταφέρει τις νεότερες ειδήσεις στην προστασία οθόνης σας

About Freegr network

Από το Blogger.