ειδήσεις

MWC 2013: Το Gorilla Glass 3 συναγωνίζεται το αλουμίνιο


Η Corning, η κατασκευάστρια του Gorilla Glass, θέλοντας να αποδείξει πόσο ανθεκτικό είναι το νέο της γυαλί Gorilla Glass 3 που προστατεύει τις οθόνες συσκευών, έκανε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress.
Για την παρουσίαση αυτή, χρησιμοποίησε μιαχαλύβδινη μπάλα βάρους περίπου 150 γραμμαρίων, η οποία έπεφτε από διαφορετικές γωνίες, πρώτα σε ένα Gorilla Glass 3 γυαλί και έπειτα σε ένα συγκρινόμενο υλικό.
Στην πρώτη δοκιμή, η χαλύβδινη μπάλα έπεσε από γωνία 10 μοιρών σε ένα κομμάτι Gorilla Glass 3 και στη συνέχεια σε μια κοινή γυάλινη οθόνη ενός smartphone, που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά. Το γυαλί της Corning δεν έπαθε τίποτα, ενώ το ανταγωνιζόμενο γυαλί ήταν γεμάτο ρωγμές.
Στην αμέσως επόμενη δοκιμή, το ίδιο Gorilla Glass 3 γυαλί που χρησιμοποιήθηκε πριν, είχε να ανταγωνιστεί ένα κομμάτι αλουμινίου, με την μπάλα να πέφτει από γωνία 30 μοιρών. Το γυαλί της Corning διατηρήθηκε στην ίδια κατάσταση, ενώ το κομμάτι αλουμινίου υπέστη ένα πολύ ορατό βαθούλωμα.
Στην τελευταία δοκιμή, ένα κομμάτι Gorilla Glass τοποθετήθηκε σε ένα μετρητή ισχύος, ο οποίος άσκησε πίεση 46 σχεδόν κιλών (100 pounds). Το γυαλί της Corning υπέστη πολύ μικρή φθορά όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετικήφωτογραφία.

About Freegr network

Από το Blogger.