ειδήσεις

SDHC με ασύρματη διαμεταγωγή δεδομένων TrasferJet

Στο επερχόμενο Consumer Electronics Show (CES) το Γενάρη, η Toshiba θα παρουσιάσει δείγμα από τις νέες κάρτες της SDHC, που φέρουν την τεχνολογία TransferJet. Πρόκειται για τεχνολογία ασύρματης διαμεταγωγής δεδομένων σε πολύ μικρές αποστάσεις. Το δείγμα θα αποτελεί προϊόν που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και ενσωματώνει πομποδέκτη TransferJet, φίλτρο RF, coupler, διάφορα παθητικά περιφερειακά μέρη, κύκλωμα σύνδεσης με τη διεπαφή SD και βέβαια τη μνήμη NAND της Toshiba.
Η διαμεταγωγή δεδομένων με την τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς εγγύτητας, θα υλοποιηθεί σε συσκευές που υποστηρίζουν κάρτες μνήμης SDHC, όπως οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και οι υπολογιστές, απλώς τοποθετώντας την κάρτα στις αντίστοιχες υποδοχές. Η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων μέσω της τεχνολογίας TransferJet, θα είναι 560Mb/s, εμπεριέχοντας αλγόριθμο διόρθωσης λαθών και τα overheads του πρωτοκόλλου. Η πραγματική ταχύτητα διαμεταγωγής θα είναι 375Mb/s. Το TransferJet είναι επιπλέον ικανό να επιλέγει τον κατάλληλο ρυθμό διαμεταγωγής, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον της διάταξης (θόρυβος, παρεμβολές). Με τον τρόπο αυτό, ακόμα κι αν οι συνθήκες της σύζευξης χειροτερεύσουν ποιοτικά, το κύκλωμα θα αποπειραθεί να διατηρήσει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα αποστολής και λήψης, ελαττώνοντας το ρυθμό με γνώμονα τη σταθερότητα της σύνδεσης. Η μέγιστη απόσταση υλοποίησης της ζεύξης είναι τα 3 εκατοστά.
Το TransferJet δε χρειάζεται σύνθετη διάταξη για να λειτουργήσει, ούτε Access Point. Ο χρήστης πρέπει μόνο να φέρει σε επαφή τις συμβατές συσκευές, ώστε να συνδεθούν αυτόματα και να ξεκινήσει η μεταφορά των αρχείων. Για παράδειγμα, ακουμπώντας την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή πάνω στην τηλεόραση, οι φωτογραφίες αυτόματα προβάλλονται στην τελευταία. Επιπλέον, η μουσική που έχει κάποιος κατεβάσει στο κινητό του, μπορεί να αναπαραχθεί σε ένα συμβατό ηχοσύστημα, αφήνοντας το smartphone πάνω σε εκείνο. Με αντίστοιχο τρόπο, γίνεται αντιληπτό ότι η τεχνολογία Transferjet μπορεί να καθιερωθεί ως πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των οικιακών ηλεκτρονικών συσκευών. adslgr.

About Freegr network

Από το Blogger.