ειδήσεις

Η AMD ενισχύεται με μηχανικούς από τις Apple και Qualcomm

Όπως μεταδίδει το Reuters, η AMD προσέλαβε δύο έμπειρους μηχανικούς από την Apple και τηνQualcomm, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές. Οι δύο μηχανικοί είχαν δουλέψει και στο παρελθόν στην AMD. Ο Wayne Meretsky έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής τού Mac OS στην Apple και είχε εργαστεί και σε εταιρεία ρομποτικών εφαρμογών. Ο Charles Matar είναι το δεύτερο στέλεχος που επανέρχεται στην εταιρεία από την Qualcomm, για τη θέση του Υποδιευθυντή στο τμήμα ανάπτυξης System-on-Chip.

H AMD παρουσίασε αυτές τις δύο "μεταγραφές" ως προσπάθεια να επεκταθεί σενέες αγορές, αφού δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά μερίδια στην αγορά των PC.
Τον περασμένο Αύγουστο, ένα ακόμη σημαντικό στέλεχος είχε προσληφθεί από την εταιρεία, ο Jim Keller πρώην σχεδιαστής ολοκληρωμένων της Apple, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού ολοκληρωμένων.
Πρόσφατη φημολογία, αναφέρει πως οι Microsoft και Sony είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν chipsets της AMD για την επόμενη γενιά των κονσολών παιχνιδιώνXbox και PlayStation αντίστοιχα που ετοιμάζουν.
Εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε η εταιρεία θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της θέσης της, σε συνδυασμό και με την αγορά των mobile συσκευών που προσπαθεί ν

About Freegr network

Από το Blogger.