κινητά

Android app διαθέτει μεταφράσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Ένα νέο app για Android θα προσφέρει τη δυνατότητα μεταφράσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στους συνδρομητές τής NTT Docomo, του μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

Η εφαρμογή έχει προγραμματιστεί να διατεθεί στους χρήστες την 1η Νοεμβρίου και αρχικά, θα επιτρέπει τις μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο, της αγγλικής, της κορεάτικης και της κινεζικής γλώσσας, από και στην Ιαπωνική.
Κατόπιν, προς τα τέλη του Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η υποστήριξη μεταφράσεων στα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ινδονησιακά και τα ταϊλανδέζικα.
Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως η υπηρεσία αυτή θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σεστελέχη εταιρειών που θα μπορούν ευκολότερα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ πιστεύουν πως θα ωφελήσει και τον τουρισμό.
Φυσικά, όπως γνωρίζουμε και από τις online υπηρεσίες μετάφρασης, ηαποτελεσματικότητα αυτών των υπηρεσιών είναι περιορισμένη και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προσφέρουν "τέλειες" μεταφράσεις, αλλά να βοηθήσουν μέχρι ένα σημείο. Αντίστοιχες εφαρμογές, αναπτύσσουν και άλλες εταιρείες, μεταξύ αυτών η Alcatel-Lucent και η Microsoft.

About Freegr network

Από το Blogger.