τεχνολογία

Το Top chipset για τα νέα CPU's θα είναι το Z87

Με τους αντικαταστάτες των Ivy Bridge να έρχονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, η Intel έχει αρχίζει να ετοιμάζει και το νέο LGA 1150 socket, το οποίο θα αντικαταστήσει το LGA 1155. Φυσικά, όπως μας έχει καθιερώσει η Intel τα τελευταία χρόνια, με κάθε νέο socket έρχονται και νέα chipset. Έτσι, το κορυφαίο από αυτά θα είναι το Z87, παρέχοντας υποστήριξη είτε για PCIe 1x16, είτε 2x8 είτε 1x8 + 2x4, πράγμα που θα ικανοποιήσει αρκετούς gamers. Ακόμη, το νέο chipset θα ενσωματώνει integrated voltage regulators, ευελιξία ως προς τα I/O ports (SATA, USB 3.0, PCIe), ενώ θα παρέχει υποστήριξη έως και για τρεις οθόνες μέσου των γραφικών των Haswell, με τις θύρες εξόδου να συμπεριλαμβάνουν HDMI, DVI, DP αλλά και eDP, ενώ θα διαθέτουν ακόμη και το παλιό αλλά καλό VGA.
Μαζί με το Z87, η Intel θα λανσάρει και τους Rapid Storage Technology 12, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν fast sync streaming, Lake Tiny tech, UEFI fast boot support, SATA 6 Gb/s support, Raid 0/1/5/10, rapid recovery technology, smart responsive technology καθώς επίσης και SSD TRIM on Raid 0.
Αν και δεν περιλαμβάνει features για small businesses, μιας και η Intel έχει το H87 για αυτόν τον σκοπό, το Z87 θα περιλαμβάνει 14 USB θύρες από τις οποίες οι 4 είναι USB 3.0, 6 SATA III θύρες, καθώς επίσης και 8 PCI express 2.0 5 GT/s θύρες. Τέλος, θα διαθέτει και 2 DIMM modules per channel, ενώ φαίνεται πως θα είναι καλό και στο overcklocking.
Το νέο chipset της Intel θα είναι έτοιμο το πρώτο τρίμηνο του 2013, έτοιμο να συμβαδίσει με το λανσάρισμα των Haswell που θα γίνει το επόμενο τρίμηνο.

About Freegr network

Από το Blogger.