τεχνολογία

Γεγονός η GTX 660 ΗΑWK από την MSI

Έρχεται η νέα ναυαρχίδα της MSI που βασίζεται στην GeForce GTX 660. Όπως μας έχει συνηθίσει η MSI σε κάθε σειρά της, δεν υπήρχε περίπτωση να μην «έβγαζε» και HAWK edition και για την 660 που ως γνωστόν αποτελεί την πιο overclock-extreme έκδοση της σειράς.
Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η κάρτα θα είναι σχεδιασμένη για περίπου 15% υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού πυρήνα σε σχέση με την reference GTX 660 , με υψηλής ποιότητας κύκλωμα ρύθμισης τάσης και το γνωστό TwinFrozr IV για σύστημα ψύξης. Καλά τα λόγια αλλά για να δούμε τι λένε και τα επίσημα χαρακτηριστικά. Θα κυκλοφορήσει με 1100 MHz πυρήνα με τη λειτουργία boost να αγγίζει τα 1176 MHz.
Η μνήμη έχει μείνει στα 6,00 GHz (GDDR5). Η κάρτα φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα high-end voltage controller που επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο της τάσης. Η κάρτα τροφοδοτείται από δύο 6-pin PCIe υποδοχές ρεύματος. Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της GTX 660 HAWK είναι το dual-BIOS. Εχει 2 τσιπ EEPROM που μπορούν να εναλλάσσονται με ένα μικρό διακόπτη κατά μήκος της κάρτας. Ένα από τα δύο chip είναι έτοιμο από το εργοστάσιο σε Overclock κατάσταση ενώ το άλλο διατηρεί ένα ασφαλές με βάση τις προδιαγραφές της NVIDIA profile. Επίσης η GeForce GTX 660 έχει 960 CUDA cores, 80 TMUs, 24 ROPs, και 192-bit GDDR5 memory interface, μνήμη 2 GB. Όσον αφορά τις εξόδους εικόνας βλέπουμε 2 DVI, μία DisplayPort και μία HDMI.

About Freegr network

Από το Blogger.