ειδήσεις

H Intel αναπτύσσει SSD για Ultrabooks με τεχνολογία NGFF

Ανώνυμες πηγές ισχυρίζονται ότι η Intel αυτή τη στιγμή εργάζεται με πωλητές ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατασκευαστές NAND flash, για να ενοποιήσουν τις προδιαγραφές τωνmSATA SSDs για Ultrabooks.
Η νέα προδιαγραφή SSD αναμένεται να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια να ενσωματωθεί πλήρως σε Ultrabooks μέχρι το 2013.
Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό το νέο χαρακτηριστικο θα εγκριθεί και για τα παραδοσιακά notebooks. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel προσπαθεί να μετατρέψει τις προδιαγραφές mSATA SSDs σε ένα ενιαίο πρότυπο που το ονομάζει NGFF (Next Generation Form Factor).
Οι περισσότεροι πωλητές ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατασκευαστές NAND flash, όπως η Micron, η SanDisk και η Samsung Electronics φέρεται να συμμετέχουν στη συζήτηση.
Ωστόσο, η Intel πιέζει επιθετικά για την τεχνολογία NGFF διότι ισχυρίζεται ότι οι σημερινές προδιαγραφές mSATA SSD περιορίζουν τον αριθμό των NAND flash που μπορεί να χρησιμοποιηθούν (4 έως 5 max μάρκες).
Το επιχείρημα της Intel είναι ότι αν οι κατασκευαστές των Ultrabooks θέλουν να προσφέρουν περισσότερα από 512 GB χωρο αποθήκευσης, με το νέο πρότυπο NGFF δεν θα χρειαζόμαστε πλέον πολλούς σκληρούς δίσκους, επιτρέποντας την αντικατάσταση των SSDs με τσιπ NAND και στις δύο πλευρές του PCB.

About Freegr network

Από το Blogger.