ειδήσεις

O quad-core αντίπαλος του Raspberry Pi

Η κορεάτικη Hardkernel παρουσίασε αυτές τις μέρες μία νέα development platform που θα μπορούσε να γίνει ο αντικαταστάτης του Raspberry Pi εφόσον χρειάζεστε περισσότερη ισχύ. Με τιμή $129 το ODroid-X έρχεται με το Exynos 4412 system-on-a-chip (SOC) που αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex A9 στο 1,4GHz και Mali 400 GPU, το ίδιο μάλιστα system-on-a-chip χρησιμοποιείται στο νέο Galaxy S III. Για σύγκριση να πούμε οτι το Raspberry Pi έρχεται με το Broadcom BCM2835 SoC στα 700MHz και Broadcom VideoCore IV GPU.
Η μνήμη του ODroid-X είναι 1GB DDR2 και έχει υποδοχή για κανονική SDHC κάρτα, έξι USB 2.0, 10/100Mb/s Ethernet, Micro-HDMI, υποδοχή ήχου και μία 50-pin I/O expansion port για LCD/I2C/UART/SPI/ADC/GPIO συνδέσεις. Παράλληλα η εταιρία Hardkernel προσφέρει αρκετά περιφερειακά όπως κεραία Wi-Fi και Bluetooth dongle. Λόγω των αρκετών δυνατοτήτων σύνδεσης το ODroid-X έχει διαστάσεις 90 x 94mm.
Λόγω του ότι το ODroid-X πωλείται ως mobile development platform, η Hardkernel εξασφαλίζει οτι το ODroid-X θα είναι συμβατό με το Android Ice Cream Sandwich 4.0.4 και για αυτό προσφέρει και μία έτοιμη κάρτα SD Class 6 ή Class 10 με $13. Βέβαια υπάρχουν βίντεο με το ODroid-X να τρέχει Ubuntu 12.04 οπότε μάλλον θα είναι συμβατό και με τις υπόλοιπες διανομές Linux που υποστηρίζουν ARM επεξεργαστές. Στην σελίδα του προϊόντος υπάρχουν πέντε βίντεο για να το δείτε σε πραγματική λειτουργία, σε ένα από αυτά μπορείτε να δείτε οτι τέσσερις παίκτες παίζουν Mario Kart 64.

About Freegr network

Από το Blogger.