τεχνολογία

Ελληνική Mobile εφαρμογή για την Οικολογία

Η Mobartia, καινοτομεί ξανά, βάζοντας... λίγο ακόμη πράσινο στην ζωή και στα κινητά μας με την νέα της mobile εφαρμογή με την ονομασία «Ολοπράσινο».
Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική εφαρμογή που ασχολείται με θέματα οικολογίας, ανακύκλωσης, προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής για τους Έλληνες πολίτες. Η σημαντικότερη όμως «πρωτιά» της εφαρμογής είναι ότι παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών σε μια συνεχή προσπάθεια καταγραφής -μέσα από το κινητό τους- των «όμορφων» αλλά και «στραβών» που υπάρχουν γύρω μας, στην πόλη μας και που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά το περιβάλλον και την ζωή μας, δημιουργώντας έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια κοινότητα ενεργών πολιτών οι οποίοι δημιουργούν αντίστοιχο περιεχόμενο «συμμετέχοντας !». Ακόμη μία πρωτοβουλία του www.topadvisor.gr της μεγαλύτερης mobile κοινότητας.
Έτσι, με το Ολοπράσινο app, ο χρήστης μπορεί:
-Να μαθαίνει τα πάντα για την ανακύκλωση και την σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών
-Να πληροφορείται για την θέση περισσότερων από 4,500 σημείων ανακύκλωσης όλων των διαφορετικών υλικών, τα οποία βρίσκονται κοντά του, με την απεικόνιση τους στο χάρτη και οδηγίες πλοήγησης προς αυτά (η λίστα εμπλουτίζεται διαρκώς δυναμικά)
-Να ενημερώνεται ειδησεογραφικά για θέματα σχετικά με την οικολογία, την προστασία του περιβάλλοντος, τις «πράσινες» πολιτικές και πρωτοβουλίες και για άλλα σχετικά θέματα
-Να πληροφορείται για συγκεκριμένες δράσεις φορέων, συλλόγων, εθελοντών και οργανισμών που πραγματοποιούνται σχετικά με περιβαλλοντολογικά θέματα όπως για παράδειγμα καθαρισμό παραλιών, ανακύκλωση συσκευών, αναδασώσεις, καθαρισμό δασών κλπ.
-Να ενεργεί, καταγράφοντας ότι όμορφο ή στραβό υπάρχει στην πόλη, γύρω του και να το μοιράζεται με όλους, όπως για παράδειγμα όμορφες γωνιές στην πόλη, πράσινα σημεία, φυσικές ομορφιές, εμπόδια στο δρόμο, παρατημένα οχήματα, λακκούβες στο δρόμο, και πολλά άλλα. Ένας ενεργός πολίτης!

About Freegr network

Από το Blogger.