ειδήσεις

Mini-ITX μητρική βασισμένη στο Tegra 3

Η κάπως άγνωστη στην χώρα μας Kontron, που ειδικεύεται σε Computer-on-module (COM) και industrial PC (IPC), παρουσίασε την πρώτη Mini-ITX μητρική της που βασίζεται στο NVIDIA Tegra 3. Με διαστάσεις 17 x 17cm θα μπορεί να τοποθετηθεί στα περισσότερα κουτιά για ITX/ATX μητρικές.
Το Kontron KTT30/mITX βασίζεται στο Tegra 3 quad-core(τέσσερις βασικοί και ένας χαμηλής κατανάλωσης πυρήνες) SoC της NVIDIA. Οι τέσσερις κύριοι πυρήνες βασίζονται στην αρχιτεκτονική Cortex-A9 της ARM και έχουν συχνότητα 900 MHz. Η GPU προέρχεται από την NVIDIA και είναι η GeForce ULP. Είναι ικανή να υποστηρίξη 3D acceleration, 1080p video playback και μέγιστη ανάλυση 2048 x 1536. Ακόμα υποστηρίζει κωδικοποίηση /αποκωδικοποίηση h.264 και MPEG4. Η μνήμη του συστήματος φτάνει τα 2GB DDR3L μνήμης.
Παράλληλα το KTT30 προσφέρει αρκετές υποδοχές, όπως τρείς mPCIe, με την μία από αυτές να λειτουργεί και σαν mSATA και την άλλη να δέχεται 3G HSDPA MODEM. Ακόμα υπάρχει υποδοχή για κάρτα SIM και δύο υποδοχές για κάρτες SD καθώς και δυνατότητα για bootable eMMC module. Στο θέμα των εξωτερικών συνδέσεων δεν πάει πίσω το KTT30, προσφέροντας τρείς USB 2.0, gigabit Ethernet, HDMI 1.4a μέχρι 1920 x 1200 και SPDIF έξοδο ήχου. Παράλληλα υπάρχουν και δύο υποδοχές RS232, LVDS display output, τρείς MIPI connectors και οκτώ GPIO connectors.
Με κατανάλωση ρεύματος κάτω από 7W το KTT30 μπορεί να λειτουργήσει με ένα απλό τροφοδοτικό. Θα μπορεί να υποστηρίξει τις περισσότερες διανομές Linux που έχουν βγεί για τους ARM επεξεργαστές καθώς και Android και Chrome OS.

About Freegr network

Από το Blogger.