ειδήσεις

Asus GTX 680 Direct CU II TOP vs MSI R7970 Lightning

Η μάχη για την κορυφή ανάμεσα στις κορυφαίες υλοποιήσεις των μονοπύρηνων καρτών καλά κρατεί. MSI εναντίον ASUS. Σημειώσατε 1, 2 ή Χ? Οι μετρήσεις είναι παραπάνω από αποκαλυπτικές για να αναδείξουν την ταχύτερη μονοπύρηνη κάρτα που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα στην αγορά.
Προτού ξεκινήσουμε ας ρίξουμε μια μάτια στα χαρακτηριστικά της κάθε κάρτας, συγκεντρωτικά, και το πόσο κοστίζει η κάθε μια.
Οι Διαγωνιζόμενοι:
Στην κόκκινη γωνία συναντάμε την κορυφαία non-reference GTX 680 της ASUS, την Asus GeForce GTX 680 DirectCU II TOP. Έρχεται σ’ένα αρκετά ευμέγεθες κουτί που μοιάζει σα να έχει γλυτώσει από κάποιο μοχθηρό πλάσμα, με κάποιες γρατζουνιές. Η τιμή της κάρτας κοστολογείτε στα $539 ή 424€.
Προχωρώντας στην κάρτα εντύπωση προκαλεί το μέγεθος της αλλά και το βάρος της. Με διαστάσεις 30x11,8x5,8 cm είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε reference κάρτα GTX 680, τουλάχιστον στο πάχος. Η κάρτα έρχεται χρονισμένη, με το boost GPU να φτάνει μέχρι τα 1201 MHz, υψηλότερος χρονισμός μέχρι σήμερα από οποιαδήποτε άλλη GTX 680 μαζικής παράγωγης. H μνήμη είναι χρονισμένη στα 6008 MHz με τάση 1,6V στις 3D εφαρμογές και τα παιχνίδια και στα 648 MHz σε 2D εφαρμογές.
Εντύπωση επίσης προκαλεί και το σύστημα ψύξης της κάρτας, που συμφώνα με την ASUS προσφέρει 20% χαμηλότερες θερμοκρασίες και 14dB λιγότερο θόρυβο.
Η μονή παραχώρηση που θα πρέπει να κάνετε, τοποθετώντας την συγκεκριμένη κάρτα στον υπολογιστή σας, είναι ένα παραπάνω pci-e slot (τρία στο σύνολο). Γιατί τρία pci-e slot’s? Γιατί προφανώς η ASUS όπως συνηθίζει στις high-end κάρτες γραφικών της θέλει να παρέχει στον αγοραστή την καλύτερη δυνατή ψύξη της με όσο το δυνατόν λιγότερο παραγόμενο θόρυβο. Έτσι το τρίτο slot δεν είναι παρά μόνο ένα επιπλεον ventilation για να φεύγει η θερμότητα.

About Freegr network

Από το Blogger.