ειδήσεις

Οι υβριδικοί επεξεργαστές κομμάτι της αγοράς

Από την τελευταία έρευνα της IMS μαθαίνουμε ότι το ήμισυ της αγοράς των 111 δισεκατομμύρια δολαρίων των επεξεργαστών το κατέχουν οι υβριδικό επεξεργαστές που μέσα στο ίδιο die περιλαμβάνουν δύο ή περισσότερα διαφορετικά είδη πυρήνων.
Το 2010 είναι ένα αξιοσημείωτο έτος διότι τότε άρχισε η καθιέρωση του νέου είδους κεντρικού επεξεργαστή, που μέσα του συνδυάζει την κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) και την μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU). Στην εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας συνέβαλαν και οι δυο μεγάλοι κατασκευαστές chip , η Intel και η AMD.
Κατά την έρευνα της IMS, η ενσωμάτωση του chipset γραφικών έχει μεγάλη πρακτική αλλά και εμπορική αξία, αλλά η αγορά των διακριτών GPU αναμένεται να συνεχίσει να ευδοκιμεί με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων κατά 4,1% από το 2011 μέχρι το 2016.
Η υβριδοποίηση ήταν ένα κρίσιμο βήμα στην στην ανταγωνιστική αγορά των υπολογιστών αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα για τους πωλητές και κατασκευαστές smartphones, tablets και άλλων συσκευών υψηλής απόδοσης. Η έκθεση αναφέρει : «Η αγορά των smartphones και των tablets προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί πάνω από 10% έως και 14% ετήσιο ρυθμό από το 2011 έως το 2016" myplaisio

About Freegr network

Από το Blogger.