ειδήσεις

Western Digital VelociRaptor 1 TB

Παρόλο που αγορά των Solid State Disks, βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνθιση τον τελευταίο καιρό, η Western Digital ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα διαθέσει την τελευταία προσθήκη στην βραβευμένη VelociRaptor series. O δίσκος που θα μας απασχολήσει σήμερα είναι ο νέος WD VeliciRaptop 1 TB, ο οποίος είναι ο μοναδικός σκληρός δίσκος του 1 TB στις 10.000 RPM.
Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της VelociRaptor οικογένειας, o VelociRaptor 1 TB, είναι ένας 2.5" HDD, ο οποίος συντροφεύεται από το 3.5" IcePack enclosure, και φέρει αυξημένες ταχύτητες σε σχέση με τα συμβατικά 7.200 RPM μοντέλα και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Απευθύνεται, τόσο σε High-end PCs, όσο και σε επαγγελματικούς σταθμούς εργασίας.
Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αποτελούντα από το SATA III 6 Gb/s πρότυπο σύνδεσης, 64 MB cache μνήμη και επίσης καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε κατάσταση αδράνειας, σε σχέση με προγενέστερα WD VelociRaptor μοντέλα, αλλά αντίστοιχη σε κατάσταση λειτουργίας. Ακόμα, φέρει την νέα τεχνολογία που ακούσει στο όνομα NoTouch ramp load, όπου η κεφαλή εγγραφής δεν βρίσκεται σε επαφή με τα κινητά μέρη - platters. Έτσι δημιουργείται ένα αρκετά πιο αξιόπιστο προϊόν και σημαντικά μειωμένα επίπεδα φθοράς.
Τέλος, εκτός από το 1 TB μοντέλο η Western Digital, παρουσιάζει ακόμα δύο HDDs της ίδιας οικογένειας - 250 GB WD2500HHTZ και 500 GB WD5000HHTZ. Τα χρήματα που θα χρειαστεί να καταβάλετε για την απόκτηση των νέων WD VelociRaptor HDDs είναι $319.99 για το 1 TB μοντέλο, $209.99 για τα 500 GB και $159.99 για τα 250 GB. Πηγή: hwbox.gr

About Freegr network

Από το Blogger.