ειδήσεις

Η Sharp κυκλοφορεί τις πρώτες IGZO οθόνες

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της για συνεργασία με τη Sony με σκοπό την παραγωγή οθονών, η Sharp μέσα από δελτίο τύπου παρουσίασε μια νέα σειρά οθονών οι οποίες είναι οι πρώτες στον κόσμο που βασίζονται στην τεχνολογία IGZO (indium gallium zinc oxide).
Οι οθόνες αυτές λέγεται ότι έχουν τη διπλάσια λεπτομέρεια σε σύγκριση με τη μέχρι τώρα τεχνολογία, συνδυάζοντας παράλληλα ιδιαίτερα μειωμένες ενεργειακές απαιτήσεις της τάξεως του 90%. Θα απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος συσκευών, ενώ η Sharp έχει μοιραστεί μερικές ενδεικτικές τεχνικές προδιαγραφές για μια συσκευή tablet 7” ιντσών με 1280x800 ανάλυση και 217ppi αλλά και μία ακόμη οθόνη 32” ιντσών, ανάλυσης 3840x2160 pixel και 140ppi.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για συγκεκριμένες εταιρείες που θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας αυτής, αναμένεται όμως σύντομα να δούμε τις πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με αυτές. Στις αρχές του χρόνου μάλιστα υπήρχε η φημολογία ότι το iPad 3 θα χρησιμοποιούσε οθόνη IGZO για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και μειωμένο όγκο κάτι που όμως διαψεύσθηκε.

About Freegr network

Από το Blogger.