32nm

Τετραπύρηνο chip Exynos από τη Samsung στα 32nm

Ένα από τα νέα chipets για φορητές συσκευές που πρόκειται να δούμε στην έκθεση MWC της Βαρκελώνης σε λίγες ημέρες, είναι το νέο μοντέλο Exynos της Samsung. Πρόκειται για ένα chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή, το οποίο παρουσιάζεται βελτιωμένο τόσο σε επιδόσεις όσο και σε κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τους προκατόχους του.
Κατασκευασμένο σε 32nm αρχιτεκτονική, σε σύγκριση με τα 45nm των προκατόχων του ο επεξεργαστής του ενσωματώνει τέσσερις Cortex-A9 πυρήνες με μνήμη cache 1MB L2, χρονισμένους σε ταχύτητες από 200MHz μέχρι 1.5GHz. Καθένας από τους πυρήνες του μπορεί να απενεργοποιηθεί για εξοικονόμηση ενέργειας, όπως επίσης υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της μνήμης cache κατά το ήμισυ για τον ίδιο λόγο. Οι δυνατότητες αυτές μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στις φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets, όπου η αυονομία παίζει κυρίαρχο ρόλο στα χαρακτηριστικά τους.
Σύμφωνα με τη Samsung οι επιδόσεις του νέου chip παρουσιάζονται βελτιωμένες κατά 26% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο της σειράς Exynos, ενώ η μείωση την ενέργειας που καταναλώνει ο επεξεργαστής φτάνει μέχρι το 45%. Επίσης αναφέρεται ότι η διαδικασία rendering 3D γραφικών χρειάζεται 48% λιγότερη ενέργεια, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την κυκλοφορία περισσότερων τρισδιάστατων smartphones με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

About Freegr network

Από το Blogger.