ειδήσεις

Intel @ SC11: Intel Xeon E5 & Knights Corner

Στην τεχνολογική έκθεση SC11, που έλαβε χώρα 12-18 Νοεμβρίου στο μακρινό Seattle, η Intel αποκάλυψε πληροφορίες για τους next-generation Xeon επεξεργαστές, όπως επίσης και τις Intel Many Integrated Core (MIC) πλατφόρμες που κατασκευάζονται αποκλειστικά για υπερυπολογιστές (HPC). Επιπροσθέτως, η κολοσσιαία εταιρεία παρουσίασε τις επενδύσεις που πρόκειται να κάνει στο Research & Development και πως αυτές θα οδηγήσουν σε έξι φορές μεγαλύτερες επιδόσεις το 2018.
Κατά την διάρκεια του briefing του, ο Rajeeb Hazra, Γενικός Διευθυντής του τμήματος Technical Computing, δήλωσε ότι η οικογένεια Intel Xeon E5 CPUs θα είναι η πρώτη που θα αφομιώσει το PCI-Express 3.0 πλήρως. Μάλιστα το μπλε στρατόπεδο δημοσίευσε μερικά benchmarks που θέλουν τους Intel Xeon E5 να προσφέρουν 2.1 φορές περισσότερα raw FLOPS και 70% αυξημένο performance σε σχέση με τους σημερινούς Intel Xeon 5600 processors. Το shipping των Xeon E5 έχει ήδη ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη και οι τερατώδεις server λύσεις βρίσκονται ήδη στα χέρια cloud & HPC πελατών. Η μαζική διαθεσιμότητα τοποθετείται κάπου μες στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
Θυμάστε τους Knights Corner; Τον Ιούνιο του 2010 είχαμε αναφερθεί για πρώτη φορά στα εν λόγω many-core chips, λέγοντας ότι η κατασκευή τους θα χρησιμοποιεί λιθογραφική μέθοδο 22nm και ότι θα κυκλοφορήσουν τέλη του 2011. Μετά από πολύ καιρό, επιτέλους έφτασε η στιγμή για την Intel να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσει επισήμως ότι θα λανσαριστούν μες στο 2012. Οι επιδόσεις τους στο Double-precision General Matrix-Matrix multiplication benchmark (DGEMM) ξεπέρασαν το 1 TFLOP, αφήνοντας τους πάντες άναυδους. Θα γίνουν το πρώτο εμπορικό Intel MIC προϊόν, με την δημιουργία τους να βασίζεται στην νεότερη Intel 3-D Tri-Gate 22nm process και τους πυρήνες τους να ξεπερνούν τους 50!

About Freegr network

Από το Blogger.