ειδήσεις

Τεχνολογία που διπλασιάζει τη χωρητικότητα των HDDs

H TDK αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 μηχανικούς σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα 8ΤΒ, καθώς αναπτύσει μια νέα τεχνολογία που θα διπλασιάσει την μέγιστη δυνατή χωρητικότητα, η οποία τώρα είναι 4ΤΒ.
Αυτό το διαφαινόμενο επίτευγμα της TDK, φαίνεται ότι επιτεύχθηκε από την ιαπωνική εταιρεία χάρη σε ένα ειδικό laser το οποίο θερμαίνει την σκληρή επιφάνεια του δίσκου με ακρίβεια μερικών νανομέτρων. Ακόμη, φαίνεται ότι η TDK, παράλληλα έχει αλλάξει και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή της μαγνητικής κεφαλής του δίσκου. Ακόμη, επανασχεδιάστηκε η κατασκευή της κεφαλής για να επεκταθεί η πυκνότητα της εγγραφής. Δηλαδή, χάρη σε αυτές τις δύο καινοτομίες, επιτεύχθηκε στο ίδιο φυσικό μέγεθος, να “χωρέσει” περισσότερη μνήμη.
Ωστόσο, αυτό που είναι παράξενο, είναι ότι η TDK αναφέρει ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα “στοιβάξει” 1ΤΒ μνήμης σε μία πλακέτα σκληρού δίσκου. Να θυμίσουμε ότι κάτι τέτοιο ήδη υπάρχει , καθώς η σειρά Hitachi Deskstar 7Κ1000.D 3.5-inch διαθέτει δίσκους των 7200rpm με μία απλή πλακέτα που φτάνει τo 1TB και με μέγιστη πυκνότητα τα 569 gigabits ανά τετραγωνική ίντσα. Μάλιστα, η Hitachi αναφέρει ότι έχει εκχωρήσει την τεχνολογία αυτή όχι μόνο στα δικά της προιόντα, αλλά και στις λύσεις των συνεργατών της, ώστε να προσφέρουν καλές λύσεις σε HDD, σε λογικές τιμές.

About Freegr network

Από το Blogger.