ειδήσεις

Google Music Store κόντρα στο Apple iCloud

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν το Google να λανσάρει σύντομα το δικό του διαδικτυακό δισκοπωλείο κόντρα στον πρωταγωνιστή iTunes Music Store της Apple και το ανταγωνιστικό Amazon Cloud Player. Μάλιστα το Google λέγεται ότι θα ανοίξει τις πόρτες του Google Music ακόμα και χωρίς τη συναίνεση των δισκογραφικών εταιρειών, περιοριζόμενο σε υπηρεσίες «μουσικής θυρίδας στο σύννεφο».
Η πρώτη σχετική πληροφορία που διέρρευσε αφορούσε στις διαπραγματεύσεις που φέρονται να διεξάγονται με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες για την παραχώρηση δικαιωμάτων. Οι Universal Music, Sony Music, Warner Music και EMI εμφανίζονται άλλη μια φορά εξαιρετικά επιφυλακτικές (με εξαίρεση ίσως την EMI, γράφει η Wall Street Journal), εντούτοις έχουν ήδη δείξει εμπιστοσύνη στην Apple.
Η Apple μπορεί να προσφέρει σε όσους ανέβουν στο δικό της σύννεφο, το iCloud, τη δυνατότητα να μεταφέρουν την μουσική τους βιβλιοθήκη σε αυτό χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουν τα τραγούδια τους -η Apple διατηρεί βάση με άδεια των δισκογραφικών εταιρειών. Η εξαιρετικά χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία του «ανεβάσματος» τραγουδιών απαιτείται στην περίπτωση του Amazon Cloud Player και του Google Music beta, όπου υπολείπονται οι άδειες των δισκογραφικών εταιρειών. Πάντως, η Google εμφανίζεται έτοιμη να ανοίξει το Google Music ακόμα και χωρίς τη δυνατότητα πώλησης τραγουδιών.
Η υπηρεσία Google Music βρίσκεται σε μορφή beta (υπό δοκιμή) από τον Μάιο. Παραμένει κλειστή για το ευρύ κοινό και δέχεται συνδρομητές μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατόπιν πρόσκλησης. Επιτρέπει στο χρήστη να ανεβάσει τη μουσική του στο «σύννεφο» και να την ακούει από οποιοδήποτε υπολογιστή με πρόσβαση στο WWW ή smartphone με Android.

About Freegr network

Από το Blogger.