ειδήσεις

32nm Intel CPUs για κινητά το 2012

Η intel δεν τα παρατάει στις αγορές των smartphones και των tablets και χρονο με τον χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη.
Το νέο chip θα αντικαταστήσει τον Atom Z670 για τα tablets και αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2012.Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες αλλά τελικά αναμένεται οι ταχύτητες να ξεπεράσουν τα 1.5Ghz σε μονοπύρηνους επεξεργαστές με κατανάλωση 3W TDP στα 45nm.Όταν τα πράγματα μπουν σε 32nm και αργότερα σε 22nm η κατανάλωση και οι επιδόσεις αναμένεται να γίνουν πολύ καλύτερες. Τώρα υπάρχουν κάποια Chip για επίδειξη στο IDF,αλλά δεν πιστεύουμε πώς η intel θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Μέσα στην χρονιά έχουμε δει μερικά πρωτότυπα chip σε κινητά με πολύ καλές επιδόσεις αλλά παράλληλα είχαν μεγάλη κατανάλωση σε idle κατάσταση. Η intel έχει υποσχεθεί όμως πώς όταν βγάλουν chip στα 32nm με την κωδική ονομασία Medfield τότε η idle κατανάλωση θα πέσει αρκετά,χαμηλότερα από τον Z670 και από την Oak Trail πλατφόρμα.
Ο Γενικός διευθυντής της Intel είπε πώς η εταιρία δουλεύει μαζί με μερικούς κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και πώς το Medfield ταιριάζει ωραία μέσα σε ένα κινητό από θέμα χώρου. Η intel είπε ωστόσο πώς έχει έναν επεξεργαστή που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Oak Trail και να βγεί στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2012,πριν την άφιξη των Windows 8.

About Freegr network

Από το Blogger.