ειδήσεις

To πρώτο laptop που αξιοποιεί ηλιακή ακτινοβολία;

Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων, για τις αρνητικές επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, φαίνεται ότι είναι υπεύθυνες για την στροφή που παρατηρήται τα τελευταία χρόνια στην πράσινη ανάπτυξη και στην προμήθεια ενέργειας από εναλλακτικές πηγές.
Συγκεκριμένα στο διαγωνισμό Fujitsu design 2011, ένας σχεδιαστής γνωστός με το όνομα Andrea Ponti εξέφρασε την ιδέα της δημιουργίας ενός 'Luce' laptop, που στα Ιταλικά η λέξη αυτή σημαίνει φως. Στην ουσία πρόκειται για ένα laptop το οποίο θα διαθέτει δύο ηλιακά panels, ένα στο πίσω μέρος της οθόνης και ένα στο μέρος του πληκτρολογίου. Το συνολικό βάρος του υλικού υπολογίζεται στα 1.8 κιλά, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και της μπαταρίας.
Ωστόσο υπάρχουν κάποια προβλήματα που απασχολούν τους ερευνητές. Όπως αν για παράδειγμα έχουμε σκοτεινές και βροχερές συνθήκες. Αποτελούν προβλήματα που χρίζουν επίλυσης. Ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμη αν ένα τέτοιου είδους laptop φτάσει ποτέ στα ράφια των καταστημάτων, δημοσιεύματα όμως αναφέρουν ότι θα δούμε μεγαλύτερη αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στο μέλλον, με την Apple ήδη να έχει κάνει την πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή.

About Freegr network

Από το Blogger.