ειδήσεις

Η nVidia ανακοίνωσε νέες GeForce GTX 580M και GTX 570M

Η nVidia μόλις ανακοίνωσε τις νέες high end mobile κάρτες γραφικών GeForce GTX580M και 570Μ, οι οποίες και θα βασίζονται στο GF 114 chip. Σύμφωνα με την nVidia, η απόδοση έχει αυξηθεί των νέων αυτών καρτών γραφικών έχει αυξηθεί αρκετά, ενώ η κατανάλωση ρεύματος παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη γενιά.
Η νέα GTX 580M παίρνει την θέση της GTX 485M με την nVidia να δηλώνει ότι "είναι η ταχύτερη mobile κάρτα γραφικών που παρουσιάστηκε άλλοτε" και είναι ικανή σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπεράσει στο tesselation την AMD Radeon 6970M. Η νέα GTX 570M εν τω μεταξύ, υπόσχεται 20 % αύξηση απόδοσης σε σχέση με τον προκάτοχο της, την GTX 470M.
αι οι δύο κάρτες θα κατασκευάζονται με αρχιτεκτονική 40nm και θα υποστηρίζουν Direct-X 11, OpenCL, PhysX, CUDA, 3D Vision, Verde Drivers, Optimus, SLI και αναπαραγωγή 3DTV.
Σε ότι αφορά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η nVidia δήλωσε ότι αν οι παραπάνω κάρτες γραφικών συνδυαστούν με την τεχνολογία εναλλαγής καρτών γραφικών "Optimus" τότε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φτάσει τις 5 ώρες σερφαρίσματος στο Facebook, αν και σίγουρα αυτός δεν είναι λόγος για να πάρει κάποιος μία από τις συγκεκριμένες "τερατώδεις" κάρτες γραφικών.
H GTX 580M έχει ήδη ενσωματωθεί στα Alienware M17X και M18X τα οποία και μπορείτε να παραγγείλετε άμεσα (αν κατοικείτε στο εξωτερικό), ωστόσο θα πρέπει να περιμένετε το λιγότερο μια εβδομάδα μέχρι να αποσταλλούν. Εν τω μεταξύ, η GTX 570M έχει βρει ήδη την θέση της στο MSI GT780R όπως ίσως έχετε διαβάσει και σύντομα θα μπορείτε να βρείτε και τις 2 στα νέα 3D notebook της Clevo.

About Freegr network

Από το Blogger.