ειδήσεις

Μεταφορά όλων των δεδομένων στο σύννεφο

Τις νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για τους υπολογιστές της Apple και του συστήματος για τα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες παρουσίασε την Δευτέρα η εταιρεία, με τον ίδιο τον Στιβ Τζομπς, σε ένα διάλειμμα από την αναρρωτική του άδεια, να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους. Κεντρικό ζήτημα ήταν και η παρουσίαση της υπηρεσίας iCloud που επιτρέπει τον συγχρονισμό αρχείων του χρήστη από και προς όλους τους υπολογιστές που διαθέτει.
Η παρουσίαση στη κατάμεστη αίθουσα της WWDC (Παγκόσμια Σύνοδος Προγραμματιστών) αφορούσε συγκεκριμένα την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματα OSX με το όνομα Lion, την έκδοση 5 του λειτουργικού για τηλέφωνα και ταμπλέτες iOS και την υπηρεσία iCloud. Τη νέα υπηρεσία, μετά τις παρουσιάσεις για τους υπολογιστές και τις φορητές συσκευές, ανακοίνωσε ο Στιβ Τζομπς.
Αρχικά αναφέρθηκε στο πρόβλημα του συγχρονισμού όλων των συσκευών που έχει στη διάθεση του ένας χρήστης. Η πρόταση της Apple, συνέχισε, είναι να μεταφερθούν στο σύννεφο τα δεδομένα ώστε να είναι διαθέσιμα από παντού όπου υπάρχει σύνδεση.
Το iCloud, μία μετεξέλιξη της υπηρεσίας mobile me, θα αποθηκεύει το περιεχόμενο ενός χρήστη (φωτογραφίες, εικόνες και έγγραφα) και θα το συγχρονίζει με τις υπόλοιπες συσκευές.
Ακόμη ο χρήστης θα μπορεί να φτιάχνει έγγραφα και παρουσιάσεις που θα αποθηκεύονται στο σύννεφο και θα κατεβαίνουν αυτόματα σε όλες τις συσκευές που έχει. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να φτιάχνει αντίγραφα ασφάλειας μέσω WiFi.
Οι φωτογραφίες και η μουσική επίσης θα μπορούν να συγχρονίζονται μέσα από την υπηρεσία iCloud. Ειδικά για την μουσική, με την υπήρεσία iTunes Match οι χρήστες για 24,99 δολάρια τον χρόνο (τιμή μικρότερη από τον ανταγωνισμό της Amazon kαι της Google) θα έχουν την βιβλιοθήκη των τραγουδιών τους στο σύννεφο για αναπαραγωγή από κάθε συσκευή Apple. Η υπηρεσία iCloud θα είναι δωρεάν. Θα λειτουργεί μέσα από όλες τις συσκευές iOS (στις συσκευές με iOS 5 θα είναι ενσωμετωμένη εξαρχής) και iPad, για υπολογιστές Mac και PC.

About Freegr network

Από το Blogger.