ειδήσεις

Ηρθε ο 50-πύρηνος multicore της Intel

Η Intel αποκάλυψε στο Τύπο λεπτομέρειες για τον 50-πύρηνο συνεπεξεργαστή με την κωδική ονομασία Knights Corner. Έτσι, η πλατφόρμα Tesla της Nvidia αποκτά μέσα στο επόμενο διάστημα έναν ισχυρό αντίπαλο και η μάχη των επιδόσεων αναμένεται με ενδιαφέρον.
Ο συνεπεξεργαστής της Intel βασίζεται στην τεχνολογία των επεξεργαστών Larrabee, που τελικά δε βγήκαν ποτέ στην αγορά. Ο Knights Corner αποτελείται από 50 x86 πυρήνες, οι οποίοι θα κατασκευάζονται με βάση τη μέθοδο των 22nm και θα περιλαμβάνουν όπως όλα δείχνουν τα Tri-Gate transistors που θα δούμε και στους Ivy Bridge.
Ο Knights Corner είναι ο πρώτος συνεπεξεργαστής της οικογένειας Many Integrated Core (MIC) της Intel και θα έχει τη μορφή μιας κάρτας PCI Express x16. Με αυτό τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναβαθμίσουν εύκολα τον server τους, ενώ η διατήρηση της τεχνολογίας x86 συνεπάγεται εύκολο προγραμματισμό με τα υπάρχοντα εργαλεία. Η Intel στέκεται ιδιαίτερα στο τελευταίο και πιστεύει ότι είναι το χαρακτηριστικό που θα γύρει την ζυγαριά υπέρ της στη μάχη με την Nvidia.
Πηγή: pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.