ειδήσεις

Η Intel αποκαλύπτει το μέλλον...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ το ετήσιο meeting επενδυτών στα κεντρικά γραφεία στην Σάντα Κάρλα της Intel. Σε αυτό το meeting η εταιρεία έδωσε πολλές πληροφορίες για τα προιόντα της αλλά παράλληλα παρουσίασε και τα μελλοντικά της σχέδια γύρω από τους Atom επεξεργαστές.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην καθυστέρηση των Medfield-based smartphones των οποίων η παρουσίαση και η κυκλοφορία τους παρατείνεται μέχρι το 2012. Η σημαντικότερη όμως συζήτηση που έλαβε χώρα ήταν γύρω από τους Atom επεξεργαστές. Έχοντας σαν στόχο netbooks, nettops, tablets, smartphones, in-car computers πλέον οι εν λόγω επεξεργαστές θα είναι των 32nm χάρη στην αρχιτεκτονική Saltwell. Οι πρώτοι μάλιστα 32nm Atom SoC αναμένονται να κυκλοφορήσουν στο τέλος αυτού του χρόνου.
Το 2013 η Intel λέγεται ότι θα παρουσιάσει τα 22nm Atom chips που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Silvermont. Πρόκειται για την πιο σημαντική προσθήκη στην σειρά προιόντων Atom της Intel ενώ παράλληλα εκμεταλλευόμενοι τα tri-gate transistors θα προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τέλος το 2014 η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει 14nm Atoms που θα διαθέτουν αρχιτεκτονική Airmont.

About Freegr network

Από το Blogger.