32nm

Η πλατφόρμα Intel Cedar Trail στη πράξη

Για το δεύτερο μισό αυτού του έτους η Intel έχει σχεδιάσει την παρουσίαση των νέων της Atom λύσεων των 32nm και μια από αυτές είναι η πλατφόρμα 'Cedar Trail' (ο διάδοχος της 'Pine Trail') η οποία έχει στόχο τα netbooks, nettops, all-in-one PCs και θα κάνει το ντεμπούτο της το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
Η Cedar Trail συνδυάζει κάτι παλιό - το NM10 chipset το οποίο ήταν μέλος της Pine Trail με κάτι νέο, τον επεξεργαστή Cedarview των 32nm προσφέροντας πολλά νέα καλούδια, όπως υποστήριξη Blu-ray 2.0, πλήρη αναπαραγωγή 1080p, συν τις τεχνολογίες Intel Wireless Music, Intel Wireless Display, PC Synch και Fast Boot.
Ας αναλύσουμε την κύρια ενημέρωση που είναι οι επεξεργαστές Cedarview, έχουν TDP στα 10W, 1MB L2 μνήμης cache, ελεγκτή DDR3 μνήμης και ενσωματωμένο πυρήνα γραφικών που υποστηρίζει το DirectX 10.1 API. Η σειρά Cedarview αποτελείται από δύο μοντέλα, τον D2500 ο οποίος διαθέτει δύο πυρήνες με συχνότητα λειτουργίας στα 1.86 GHz και δύο threads, καθώς και τον D2700 ο οποίος διαθέτει δύο πυρήνες στα 2.13 GHz και τέσσερα threads. Εκτός από την Cedar Trail, αυτό το έτος η Intel αναμένεται να παρουσιάσει δύο ακόμη Atom των 32nm, το πολύ-αναμενόμενο Medfield SoC (System-on-Chip) για τα smartphones και τις άλλες φορητές συσκευές και το Cloverview SoC για τα tablets.

About Freegr network

Από το Blogger.