ειδήσεις

ASUS M5A99X Evo, AMD 990X, AM3

Στην φωτογραφία βλέπετε την αναμενόμενη μητρική Asus M5A99X Evo. Το mobo βασίζεται στο νέο AMD 990X Chipset και φοράει το AM3 + black Socket το οποίο υποστηρίζει τους επερχόμενους Bulldozer based, Zambezi FX επεξεργαστές. Το 990X chipset χρησιμοποιείται μαζί με το SB950 Southbridge. Η μητρική πλακέτα τροφοδοτείται από κύκλωμα 8 Phase Digi + VRM Phase που ψύχεται από μια μεγάλη μπλε/ασημί ψύκτρα μαζί με μια μικρότερη ψύκτρα για το Northbridge.
Η M5A99X Evo υποστηρίζει CrossFireX και SLI.
Θα είναι η πρώτη φορά που θα είστε σε θέση να συνδέσετε έως και δύο Nvidia κάρτες σε SLI σε AMD Chipset καθώς η AMD πήρε άδεια πρόσφατα για υποστήριξη SLI για τις νέες μητρικές με 900 series chipset.
Υπάρχουν τρεις συνολικά υποδοχές PCI-e x 16 με τις δύο να τρέχουν σε mode x8, ενώ η τρίτη προσφέρει x4 bandwidth, επίσης περιλαμβάνονται υποδοχές καρτών για ένα PCI και δύο PCI-E x1. Τέσσερις DIMM υποδοχές μνήμης με υποστήριξη dual channel επιτρέπουν τη χρήση DDR3 μνήμης με ταχύτητες έως 1866 MHz.
Στην πλακέτα υπάρχουν δύο USB 3.0 controllers κατασκευασμένοι από την ASMedia (θυγατρική εταιρεία της ASUS. Αυτοί δίνουν δυο εσωτερικές θύρες USB 3.0 και δύο εξωτερικές στο πίσω μέρος.
Τον ήχο ελέγχει ένας Realtek 8-channel HD audio controller. Στην πλακέτα υπάρχει επίσης Gigabit Ethernet, και ένας ελεγκτή FireWire κατασκευής VIA. Η μητρική διαθέτει διάφορα χαρακτηριστικά, όπως η EPU (μονάδα επεξεργασίας ενέργειας), καθώς και TPU (μονάδα επεξεργασίας TurboV ) και θα διαθέτει επίσης το νέου τύπου bios (UEFI) που ελέγχεται μέσω του mouse. Η μητρική πλακέτα είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει να διατίθεται τον Ιούνιο του 2011.

About Freegr network

Από το Blogger.