ειδήσεις

Asus μητρικές με AMD 990FX, 990X και 970

Από τότε που οι Bulldozers αργούν να έρθουν καθώς πήραν καινούργια αναβολή, η AMD αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στους κατασκευαστές των μητρικών να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους που βασίζονται στην σειρά 9 Series. Σαν αποτέλεσμα αυτού η Asus πήρε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις μητρικές της που βασίζονται στα AMD 990FX, 990X και 970.
Η προσφορά της Asus η οποία είναι εξοπλισμένη με τα τσιπ 9 Series, η οποία υποστηρίζει τόσο τους επεξεργαστές AM3 όσο και τους επερχόμενους AM3+ (τους καθυστερημένους FX Series) αποτελείται από τις M5A99/97 Series, TUF Sabertooth 990FX και την ROG (Republic of Gamers) Crosshair V Formula (990FX), την οποία είχαμε δει λίγες μέρες πριν.
Αυτές οι μητρικές διαθέτουν Dual Intelligent Processors (TPU and EPU), DIGI+ VRM, τέσσερα DDR3 σλοτ μνήμης, τουλάχιστον δύο PCI-Express x16 slots επιτρέποντας διατάξεις SLI ή CrossFireX, 7 ή 8 θύρες SATA 6.0 Gbps, Gigabit Ethernet, συνδεσιμότητα USB 3.0, κάρτα ήχου 7.1 καναλιών και το UEFI BIOS.
Η Crosshair V Formula αφού είναι μέλος της σειράς ROG διαθέτει ένα σωρό από καλούδια τα οποία κάνουν τον υπερχρονισμό αρκετά πιο εύκολο, προαιρετικά μπορεί να βρεθεί μια κάρτα ThunderBolt η οποία συνδυάζει την κάρτα ήχου XONAR με την κάρτα δικτύου Bigfoot Networks Killer E2100.
Όσον αφορά την Sabertooth 990FX, χρησιμοποιεί εξαρτήματα TUF (Alloy Choke, πυκνωτές και MOSFET στρατιωτικής κλάσης, καθώς και προστασία ESD (electrostatic discharge)), την τεχνολογία Thermal Radar η οποία εποπτεύει τις θερμοκρασίες του συστήματος σε πραγματικό χρόνο και προσαρμόζει αυτόματα τις στροφές των ανεμιστήρων και το κεραμικό σύστημα ψύξης CeraM!X.

About Freegr network

Από το Blogger.