ειδήσεις

Η Sony μπουτάρει με τα Vaio S τις επιδόσεις

Τον περασμένο μήνα, σας ενηρώσαμε ότι η Sony θα λανσάρει την ανανεωμένη σειρά notebook Vaio S αλλά μόνο μία φήμη από το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωνε κάτι τέτοιο. Ευτυχώς, αυτήν την εβδομάδα η Sony ανακοίνωσε και επίσημα την νέα αυτή σειρά καθώς και το αντίτιμο που απαιτείται για την απόκτηση αυτής.
Σήμερα, το online ηλεκτρονικό κατάστημα Sony Style δέχεται προπαραγγελίες για τον Vaio S, με αρχική τιμή τα 969.99$. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το laptop ανάλογα με τις ανάγκες τους προσθέτοντας έναν επεξεργαστή Intel Core i7-2620QM μαζί με μία κάρτα γραφικών AMD Radeon 6630M, 8GB μνήμη RAM και μία μονάδα δίσκου Blu-ray.
Φυσικά, το σώμα από κράμα μαγνησίου και η πολλαπλές επιλογές συνδεσιμότητας όπως οι θύρες USB 3.0, ο αναγνώστης καρτών μνήμης, η θύρα VGA, η έξοδος HDMI και το Wi-Fi 802.11n αποτελούν τον στάνταρ εξοπλισμό του Vaio S.
Αυτό που κάνει την σειρά Vaio S μοναδική, είναι η δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας με την προσθήκη μιας προαιρετικής δευτερεύουσας μπαταρίας "φύλο" όπως την ονομάζει η Sony. Η μπαταρία βάρους 1.2 λιβρών θα μπορεί να συνδεθεί στο κάτω μέρος του φορητού υπολογιστή και θα όπως λέγεται θα προσφέρει μέχρι και 15 ώρες συνεχούς χρήσης. Όταν αυτή συνδεθεί τότε ο Vaio S καταναλώνει πρώτα αυτήν και έπειτα την κανονική του μπαταρία.
Αν και οι πηγές υποστηρίζουν ότι η extra μπαταρία θα κοστίζει 150$, η επίσημη ιστοσελίδα της Sony κοστολογεί την μπαταρία για 50$ λιγότερο. Η ιδέα του διπλασιασμού του χρόνου χρήσης του laptop με την προσθήκη μιας δεύτερης μπαταρίας δεν είναι καινούρια, μιας και η Lenovo τον περασμέν μήνα ανακοίνωσε μία παρόμοια ιδέα για την επερχόμενη σειρά Thinkpad. Αντί όμως για την σύνδεση στο κάτω μέρος του υπολογιστή, τα Thinkpad θα έχουν μία ανοικτή υποδοχή στο μέγεθος ενός DVD Drive στην μία πλευρά του laptop έτσι ώστε να δέχονται δευτερεύουσες μπαταρίες.

About Freegr network

Από το Blogger.