ειδήσεις

Samsung laptop με διάφανη οθόνη

Η Samsung μας έχει δείξει και στο παρελθόν laptops με διάφανες οθόνες. Τα προηγούμενα μοντέλα ενσωμάτωναν OLED οθόνες αντίθετα με τις LCDπου ενσωμάτωναν τα τωρινά demo μοντέλα. Η νέα αυτή οθόνη ήταν διαθέσιμη για preview στην έκθεση International Flat Panel Display Show.H εκθεση αυτη εγινε στην Κίνα και θα μπορούσε να εμφανιστεί ακόμα και φέτος σε ορισμένα προιόντα.
Σίγουρα η διάφανη οθόνη είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν η διάφανη οθόνη διαθέτει FullHD ανάλυση.Η οθόνη 14 ιντσών που ενσωμάτωνε το demo laptop της Samsung, είχε ανάλυση 1680 x 1080p και 14-15% ποσοστό διαπερατότητας σύμφωνα με την Samsung.Η οθόνη λειτουργεί χρησιμοποιώντας 4 λευκά φωτάκια LED τα οποία βρίσκονται στις πλαϊνές πλευρές της οθόνης.
Το φως του εξωτερικού περιβάλλοντος χρησιμοποιείται ως backlight κάτι που επιδρά άμεσα στην κατανάλωση ενέργειας, η οποία και μειώνεται δραστικά.Η Samsung επίσης παρουσίασε μεγαλύτερες οθόνες διαστάσεων 22 και 46 ιντσών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά πεδία εφαρμογών (όπως πινακίδες, παράθυρα κ.λ.π.).
Ενώ μερικοί ίσως να υποστηρίξουν ότι οι διάφανες οθόνες θα αποτελούν εμπόδιο παρά βοήθεια, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ίσως να τις κάνει ενδιαφέρουσες επιλογές μελλοντικά.Οι εκπρόσωποι της Samsung στην έκθεση δήλωσαν ότι οι συγκεκριμένες οθόνες θα μπορούσαν να βγουν στην αγορά εντός ή μετά το 3 τρίμηνο του 2011.Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε για να δούμε ποιες θα είναι οι πρώτες συσκευές με διάφανες οθόνες.

About Freegr network

Από το Blogger.